Νέο κύμα χιονιά, νέα προβλήματα | xronos.gr
Ο «ΒΙΚΤΩΡ» ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Νέο κύμα χιονιά, νέα προβλήματα

20/01/17 - 11:00
4325_47.jpg

Τα συνεργεία της ΠΕ Ροδόπης ξεκίνησαν από την ορεινή Ροδόπη τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, όμως απαιτήθηκε από πολύ νωρίς το πρωί να μετακινηθούν και σε πεδινές περιοχές

Νέο κύμα χιονιά, νέα προβλήματα. Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που ήθελαν το χιονιά να επιστρέφει στη Θράκη. Μόνο που σε αντίθεση με την «Αριάδνη» που είχε πλήξει σημαντικά τον Έβρο, το νέο φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Βίκτωρ» προτίμησε το Νομό Ροδόπης! Μας ξαναχτύπησε το φαινόμενο, έφυγε η Αριάδνη, ήρθε ο Βίκτωρ, είπε σε παρέμβασή του στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm  ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης  Νίκος Τσαλικίδης. Τα συνεργεία της ΠΕ Ροδόπης ξεκίνησαν από την ορεινή Ροδόπη τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, όμως απαιτήθηκε από πολύ νωρίς το πρωί να μετακινηθούν και σε πεδινές περιοχές, στους δρόμους μεταξύ Κομοτηνής και Μαρώνειας και μεταξύ Κομοτηνής και Ιάσμου, αλλά και στο οδικό δίκτυο των Σαπών.


ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ
Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στο νομό Ροδόπης εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δυσχερείς σε πολλά σημεία του νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα εξετράπησαν της πορείας τους τις πρωινές ώρες στο δρόμο Κομοτηνής-Ξυλαγανής, ενώ ανάλογο συμβάν καταγράφηκε και στο οδικό δίκτυο των Σαπών. Η ενημέρωση από την τροχαία ανέφερε από νωρίς ακόμα ότι οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από την Ξυλαγανή προς Μαρώνεια και Προσκυνητές, όμως και στη διαδρομή μεταξύ Κομοτηνής και Ξυλαγανής η κατάσταση ήταν εξίσου κακή. Μάλιστα υπήρχε αστυνομία στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών με ένα μηχάνημα εντός της Ξυλαγανής προσπαθούσε να καθαρίσει τους δρόμους, ενώ στους δρόμους βρισκόταν αλατιέρα και γκρέιντερ. 


Τη δύσκολη κατάσταση περιέγραψε στον "Χ" ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης: " Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, περνάμε με τα γκρέιντερ και με τις αλατιέρες αλλά το γεμίζει από πίσω κατευθείαν. Σε μισή ώρα κλείνει τα πάντα, είναι πολύ ισχυρή η χιονόπτωση. Το δίκτυο είναι επαρχιακό αλλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες". Από τις αλυκές στην Γλυφάδα προμηθεύονταν χιόνι τα συνεργεία του Δήμου και όχι από την Κεσσάνη, όπου τα αποθέματα εξαντλήθηκαν. 


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ
Η χθεσινή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε οικισμούς του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών, όπως Στρύμη, Διώνη, Κρωβύλη, Μαρώνεια, Προσκυνητές. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν για πολλές χθες να αποκαταστήσουν τη βλάβη.
"Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα, με τόσο γρήγορο ρυθμό να ρίχνει τόσο χιόνι. Ειδικά στην Μαρώνεια στο χωριό έχει 40 με 50 πόντους χιόνι", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Τα σχολεία στο Δήμο Μαρώνειας - Σαπών έκλεισαν χθες από νωρίς προκειμένου οι μαθητές να μεταφερθούν με ασφάλεια στα σπίτια τους, ενώ και σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστοί. 


ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ "ΑΣΠΡΙΣΕ" Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Για δεύτερη φορά μέσα στον Ιανουάριο η Κομοτηνή ...άσπρισε χθες, συνθέτοντας ένα τοπίο μαγευτικό. Δεν ήταν λίγοι όσοι απόλαυσαν το χιόνι, με βόλτα και χιονοπόλεμο. Την ίδια στιγμή βέβαια ο Δήμος Κομοτηνής φρόντιζε για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στην πόλη και τους 48 οικισμούς. Οι αλατιέρες έπιασαν από νωρίς δουλειά, επιχειρώντας μέσα στην πόλη, στη Νυμφαία, προς Νέο Σιδηροχώρι, Παγούρια και από εκεί Γρατινή και Σιδεράδες. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Θέμης Τζενετίδης βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω, πραγματοποιώντας αυτοψία στα σημεία όπου ήταν απαραίτητο να επιχειρήσουν μηχανήματα. 


Στο Δήμο Κομοτηνής τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανάλογη απόφαση για κλειστά σχολεία έλαβαν και οι δήμαρχοι Αρριανών και Ιάσμου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr