Νέοι από το εξωτερικό δημιουργούν street art στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Νέοι από το εξωτερικό δημιουργούν street art στην Κομοτηνή

14/03/19 - 10:00

Από Σουηδία, Φινλανδία, Αίγυπτο και Ελλάδα οι συμμετέχοντες, τους συναντάμε να ζωγραφίζουν στον υπαίθριο χώρο του ΚΕΠ Κομοτηνής

Νέοι από τέσσερις χώρες βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή και για μία περίπου εβδομάδα στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Πρόκειται για νέους από Σουηδία, Φινλανδία, Αίγυπτο και Ελλάδα, οι οποίοι κάνουν το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Space Monkeys. 

Ένας εκ των νέων, οι οποίοι είναι από 17 έως 27 ετών, είναι και ο Άνσι Γκάρβινεν, ο οποίος εξηγεί στον "Χ" πως "πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, σε τρεις φάσεις, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+. Αυτή είναι η δεύτερη φάση εδώ στην Κομοτηνή, ενώ τον Δεκέμβριο είχαμε την πρώτη φάση στην Αίγυπτο". Η τρίτη φάση θα λάβει χώρα στην Φινλανδία, όπου μάλιστα θα γίνει και παρουσίαση και τον τριών φάσεων στον πρόεδρο της χώρας, άρα το πρόγραμμα φέρει και πολιτικές προεκτάσεις. Μέσω του προγράμματος από κάθε χώρα συμμετέχουν επτά νέοι και δύο διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ή να θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία σχετική με το street art. "Το πρόγραμμα αφορά το street art, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο η νεολαία βλέπει την κοινωνία στις ημέρες μας", εξηγεί.

Αναφορικά με την ζωγραφιά καθαυτή, σχηματίστηκε στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών επί της πλατείας Ειρήνης. Εκεί, σε κάθε γράμμα της λέξης Space υπάρχουν διάφορες ζωγραφιές που παραπέμπουν στην κάθε χώρα που συμμετέχει. Για παράδειγμα στο γράμμα C που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα υπάρχει ήλιος - θάλασσα - καφές, ενώ στο γράμμα E το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις χώρες είναι ζωγραφισμένες από κοινού οι σημαίες των τεσσάρων χωρών από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr