Ο Αθανάσιος Παχούμης από την Κομοτηνή μεταξύ των "Πρώτων" σε όλη την Ελλάδα | xronos.gr
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ο Αθανάσιος Παχούμης από την Κομοτηνή μεταξύ των "Πρώτων" σε όλη την Ελλάδα

16/05/19 - 10:00

Εισήχθη με αριθμό μορίων 18.999 στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή (Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019) η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank. 

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2017-2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας. 

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, καθ. Γιώργο Ζανιά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία. 

Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης είναι:
Από το νομό Έβρου διακρίθηκε ο Ευάγγελος Γουργούλης, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.441 στο τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Στο νομό Έβρου διακρίθηκαν 11 μαθητές από τα συνολικά 22 σχολεία.

Στο νομό Ξάνθης, διακρίθηκε η Ελένη Αρβανιτίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.252 στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα 17 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 7 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό Ροδόπης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ο Αθανάσιος Παχούμης εισήχθη με αριθμό μορίων 18.999 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο νομό Ροδόπης διακρίθηκαν 3 μαθητές σε σύνολο 13 σχολείων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr