Ο ετήσιος χορός των Ακριτών της Αμβροσίας | xronos.gr
ΜΙΑ ΒΡΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ, ΧΟΡΟ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ο ετήσιος χορός των Ακριτών της Αμβροσίας

23/01/19 - 10:00
234235467-20.jpg

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων της Αμβροσίας, αλλά και πολλών άλλων, αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και κατοίκων της περιοχής

Ο ετήσιος χορός των Ακριτών της Αμβροσίας, ήταν μία βραδιά με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και πολλές παρουσίες. "Η παράδοση και το ελληνικό ήθος να είναι η δική σας αμβροσία", ευχήθηκε στους συγκεντρωμένους ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ευλογώντας την βασιλόπιτα του συλλόγου. Η εκδήλωση με μπροστάρισα την πρόεδρο του, Αναστασία Καραγιάννη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων της Αμβροσίας, αλλά και πολλών άλλων, αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Παρούσα για μια ακόμη χρονιά η Έρση Αμπατζή Καλφόγλου, καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Τουρκίας. Επίσης ο Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής επί τιμή, εντεταλμένος σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας και μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη με έδρα το Λονδίνο. Είναι πάντα παρών στην εκδήλωση του συλλόγου γιατί "οι Ακρίτες φυλάσσουν Θερμοπύλες, τηρούν τα ήθη και τις παραδόσεις και δίνουν ένα παρών για θυμόμαστε όλοι ότι η καρδιά της Ελλάδας δεν χτυπάει στο λεκανοπέδιο το οποίο είναι πολύ μακριά, πολλές φορές, από την πραγματικότητα των παραμεθόριων περιοχών, των νησιών", είπε ο ίδιος.

Για έναν σύλλογο που τιμά την παράδοση και τον πολιτισμό μας και ο οποίος πέραν του ότι δημιουργεί ένα κοινωνικό περιβάλλον εκεί όπου δραστηριοποιείται κάνει και εθνική προβολή με τις δραστηριότητες που έχει εκτός Ελλάδος, έκανε λόγο ο στρατηγός εν α., Ιωάννης Ζούκας. Τις ευχές του έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, καλώντας όλους να χειροκροτήσουν τα μέλη του συλλόγου για τους προετοιμασία της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν επίσης Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, η γιατρός πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής κ.κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, Νίκος Σωτηρακόπουλος και Κατερίνα Ιωαννίδου, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμβροσίας κος Καραγοβιάννης κ.α. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κάλυψη φιλανθρωπικών σκοπών.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr