Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης οργανώνει και φέτος τη «Γιορτή Μελιού» | xronos.gr
ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ «ΓΛΥΚΟ» ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης οργανώνει και φέτος τη «Γιορτή Μελιού»

20/09/19 - 10:00

Ν. Καρακωστίδης: «Θέλουμε να ενημερώσουμε για το μέλι, αλλά πλέον και για τη μέλισσα που κινδυνεύει»

Στην  τελική ευθεία είναι πλέον οι προετοιμασίες του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης «το Κεντρί» για τη φετινή Γιορτή Μελιού, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου.

Μόνο που η φετινή γιορτή, διοργανώνεται υπό το άχθος του θανάτου πάρα πολλών μελισσών στο νομό Ροδόπης, όπως αποκάλυψε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρακωστίδης. «Τελευταία υπάρχουν παράπονα για πεθαμένα μελίσσια από ραντίσματα», είπε και εξήγησε ότι αυτό σε συνδυασμό και με τις καλοκαιρινές χαλαζοπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή παραγωγή μελιού, που συνεκδοχικά σημαίνει ότι στην 5η Γιορτή Μελιού θα συμμετάσχουν λίγοι παραγωγοί καθώς η παραγωγή των περισσότερων «φτάνει ίσα-ίσα για τους πελάτες τους».

Πλούσιο το πρόγραμμα της «5ης Γιορτής Μελιού»
Η 5η Γιορτή Μελιού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και θα αποτελέσει άλλη μία ευκαιρία γνωριμίας του κοινού με τις ντόπιες ποικιλίες μελιού, τα μελισσοκομικά προϊόντα, αλλά και με το επάγγελμα του μελισσοκόμου. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στην ενημέρωση γύρω από την ίδια τη μέλισσα, είπε ο κος Καρακωστίδης, καθώς και την σημασία της μέλισσας για την οικολογική ισορροπία αφού «κινδυνεύει να γίνει σπάνιο είδος».

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει και πολλές δράσεις για τα παιδιά που είναι μεν ψυχαγωγικές, αλλά ταυτοχρόνως περνούν και συγκεκριμένα μηνύματα για τη μέλισσα, τη ζωή της και τη σημασία της. Άλλωστε «όλο το χειμώνα ο μελισσοκομικός σύλλογος κάνει ενημερώσεις στα σχολεία και χτίζουμε μία περιβαλλοντική συνείδηση και μία αγάπη στη μέλισσα που αν εξαφανιστεί, θα εξαφανιστεί η ζωή στον πλανήτη. Οι δάσκαλοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα», όπως παρατήρησε ο κος Καρακωστίδης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr