Ο Ρέντσο Πιάνο παρουσίασε το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής | xronos.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Ρέντσο Πιάνο παρουσίασε το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

29/06/19 - 10:00

Υψηλές προδιαγραφές παντού έχει το νοσοκομείο, ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος η προμελέτη, στην Αθήνα βρέθηκε ο διοικητής του «Σισμανογλείου» Γιώργος Φιλιππίδης

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής παρουσίασε, σε επετειακή εκδήλωση στο «Κέντρο Πολιτισμού» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο. 

Το νοσοκομείο θα ανεγερθεί με δωρεά αξίας 105 εκ ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η αρχικά ανακοινωθείσα δωρεά, αξίας 55εκ ευρώ, σχεδόν διπλασιάστηκε στην πορεία, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 100εκ ευρώ, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα το οποίο εντυπωσιάζει.

Στην Αθήνα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις από τους συνεργάτες του Ρέντσο Πιάνο – που θα βρεθούν και στην Κομοτηνή το προσεχές διάστημα – ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Γιώργος Φιλιππίδης, μεταφέροντας και τις τελευταίες εξελίξεις που έγιναν γνωστές για το νέο νοσοκομείο.

Τηρείται κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα
Κατά γράμμα τηρείται μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα που έχουν γνωστοποιήσει οι επιτελικοί του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου θα αργήσει, σε σχέση με το εάν προχωρούσε το αρχικό σχέδιο για τα 55εκ ευρώ, ακριβώς επειδή υπήρξαν αναβαθμίσεις σε κάθε επίπεδο. Θυμίζουμε ότι όπως κατέγραψε από πέρσι ο «Χ» οι πρώτες «εργασίες» ξεκίνησαν από τον στρατό, ο οποίος βοήθησε να εξομαλυνθεί το οικόπεδο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην Αθήνα έγινε η παρουσίαση της προμελέτης, η οποία βάσει χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Ιουνίου. Τα επόμενα βήματα έχουν από εδώ και κι έπειτα, έχουν ως εξής: Δέσμευση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων υποδομής – πρόσβαση, δίκτυα κοινής ωφέλειας. 

Οριστική μελέτη. Διάρκεια: 6μήνες Προετοιμασία Νόμου. Το λοιπό ενδεικτικό επιγραμματικό χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Ιανουάριος 2020 – νόμος. Νοέμβριος 2020 – έναρξη δημοπράτησης. Ιούνιος 2021 – έναρξη κατασκευής. Ιούνιος 2024 – ολοκλήρωση έργου. Το νοσοκομείο στοχεύει στην βιώσιμη – αποτελεσματική λειτουργία του. Ο σύγχρονος νοσοκομειακός σχεδιασμός επιδιώκει την εναρμόνιση της βέλτιστης λειτουργικότητας με την υψηλή ποιότητα και αισθητική των κτιριακών υποδομών από πλευράς εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αναλάβει μία αξιέπαινη «Πρωτοβουλία για την Υγεία», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, η οποία περιλαμβάνει την χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκ ευρώ, το 1/3 των οποίων θα δοθεί στην Κομοτηνή και τα υπόλοιπα χρήματα επίσης για έργα πνοής γύρω από την δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr