«Όχι» στα Χρυσωρυχεία είπε το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης | xronos.gr
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ Ο ΕΒΡΟΣ

«Όχι» στα Χρυσωρυχεία είπε το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης

27/09/19 - 10:00
32432534645-56.jpg

Σε μία συνεδρίαση που έγινε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης

Περίπου τρεις ώρες χρειάστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης για να αποφασίσουν ότι συμφωνούν και αφού προηγουμένως είχαν διαφωνήσει είτε κατά ομάδες, είτε ανά δυάδες, είτε και κατά μόνας. Όλα αυτά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ως αποκλειστικό θέμα την επικαιροποίηση της αρνητικής θέσης του οργάνου στο ενδεχόμενο εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα.

Η συνεδρίαση κατάληξε σε ένα ψήφισμα, το οποίο είχε συντάξει η άρχουσα παράταξη και τροποποιήθηκε με βάση τις παρατηρήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το οποίο τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα. Σε αυτό αναφέρεται το περίφημο «ΟΧΙ στο Χρυσό», ενώ ταυτόχρονα οι σύμβουλοι δηλώνουν μέσω του ψηφίσματος, αρνητικοί σε ενδεχόμενο διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο ιδιόχειρης επίδοσης του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα βρεθεί στον Έβρο την επόμενη εβδομάδα λόγω της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2019» και στον Άδωνι Γεωργιάδη που είναι καλεσμένος σε μία εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη στις αρχές Νοεμβρίου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη συνεδρίαση παρέστησαν άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης και το ψήφισμα πήρε τη θετική ψήφο όλων και ως «ομόφωνο» πλέον απέκτησε ενισχυμένη ισχύ. Επίσης, το ψήφισμα τέθηκε σε ευθεία συνάρτηση με το ψήφισμα που προ ημερών είχε εκδώσει η ΠΕΔ ΑΜΘ που κι εκείνο με τη σειρά του ήταν συνηρτημένο στην Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του Χρυσού.

«Χρυσά» καρφιά πανταχόθεν
Η συνεδρίαση πάντως δεν κινήθηκε σε ήρεμο κλίμα, παρά το ότι κάτι τέτοιο θα περίμενε λόγω του θέματος που πραγματεύτηκε. Αντίθετα υπήρξαν εντάσεις και προσωπικοί διαπληκτισμοί καθώς λόγω του «Κλεισθένη» η δημοτική αρχή δεν έχει την πλειοψηφία και ως εκ τούτου η συνεδρίαση οργανώθηκε με τις υπογραφές 21 συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Πέρα όμως από την «κρίση» που διάγει στο εσωτερικό του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, ας μείνει το θετικό ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Για την ιστορία βέβαια να σημειώσουμε σχόλια μελών των κινημάτων που σηκώνουν τα «λάβαρα» της αντι-gold επανάστασης, οι οποίοι έλεγαν στους διαδρόμους «το θέμα δεν είναι οι υπογραφές, αλλά να βγουν στο δρόμο. Αν χρειαστεί να βγούμε στο δρόμο, θα είναι μαζί μας;».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr