Όχι στον χρυσό και από τον Δήμο Ιάσμου | xronos.gr
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Όχι στον χρυσό και από τον Δήμο Ιάσμου

05/11/19 - 10:00

Υιοθετήθηκε το ψήφισμα της ΠΕΔ που λέει όχι στην επένδυση σε Σάπες και Πέραμα

Όχι στον χρυσό είπε, ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου. Το ΔΣ συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου και 11ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η «έγκριση ψηφίσματος ενάντια στην επένδυση του χρυσού σε Σάπες και Πέραμα».

Στο σώμα κατατέθηκε το ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που υπέγραφε ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Σπορίκης. Το σώμα ομόφωνα (ο κος Σπορίκης απουσίαζε) υιοθέτησε το ψήφισμα της ΠΕΔ ΑΜ-Θ κατά του χρυσού σε Σάπες και Πέραμα.

«Το θέμα του χρυσού αφορά την περιοχή μας. Προσωπικά και η παράταξή μου έχουμε εκφράσει ότι είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε επένδυση χρυσού», δήλωσε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν. Από πλευράς του ο Κυριάκος Αμούτζας θύμισε ότι διαχρονικά η θέση της παράταξής του ήταν κατά του χρυσού και κατήγγειλε «πληρωμένο ηλεκτρονικό μέσο μας κατηγόρησε ότι δεν ήρθαμε στο (προηγούμενο) συμβούλιο για να μην πάρουμε θέση (κατά του χρυσού)». Μιλώντας εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» ο δημοτικός σύμβουλος Ιμάμ Τζανέρ, απόντος του Καδή Ισμέτ, μετέφερε την εναντίωση της παράταξης στον χρυσό.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr