Οι AHEPA δημιουργούν «γέφυρες» με τον ελληνισμό της διασποράς | xronos.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι AHEPA δημιουργούν «γέφυρες» με τον ελληνισμό της διασποράς

19/11/19 - 10:00

Μοιραστείτε το

«Ο Ελληνισμός της διασποράς ως μοχλός ανάδειξης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας»

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση του τμήματος AHEPA «Ορφεύς» HJ-20 Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας 25 της AHEPA Ελλάδος το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου στις 19:00 με τίτλο «Ο Ελληνισμός της διασποράς ως μοχλός ανάδειξης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας».

Οι χαιρετισμοί
Την εκδήλωση «άνοιξε» με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του τμήματος AHEPA «Ορφεύς» HJ-20 Κομοτηνής δρ. Θεοδόσιος Θεοδοσίου. Τις πατρικές ευχές του μητροπολίτη μετέφερε εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης οι βουλευτές Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιλχάν Αχμέτ (Κίνημα Αλλαγής).

«Υπάρχει ανάγκη να αναγνωριστούν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε και συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής», διαμήνυσε ο κος Χαρίτου, κάνοντας λόγο για «τεράστιες δυνατότητες» αλλά κι «εμπόδια και δυσκολίες» στην περιοχή. Ο βουλευτής δήλωσε «αρωγός» στις προσπάθειες του τμήματος.

Από πλευράς του ο κος Ιλχάν χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή και χαρά για την περιοχή μας να έχουμε τόσο αξιόλογα στελέχη στο τμήμα». «Η Θράκη είναι μία ευαίσθητη περιοχή» πρόσθεσε σε άλλη αποστροφή του, προτάσσοντας τα δύο αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή (ΔΠΘ και ΒΙ.ΠΕ.) για να διαπιστώσει «η Πολιτεία τα τελευταία 15 χρόνια προσπάθησε να ‘ξηλώσει’ αυτούς τους δύο πνεύμονες».

Τον ‘κύκλο’ των χαιρετισμών ολοκλήρωσε ο κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 της AHEPA Ελλάδος Ευστάθιος Κεφαλίδης. «Η AHEPA έχει μία καρδιά που χτυπάει στην Κομοτηνή αλλά οι χτύποι ακούγονται στην Ουάσινγκτον» είπε και μετέφερε τη φιλοσοφία «να σκεφτούμε παγκόσμια. Η AHEPA δημιουργεί γέφυρες ελληνισμού […]» και μετέφερε το μήνυμα προς τους βουλευτές να δώσουν «το δικαίωμα στην ψήφο των ομογενών».

Αναδείχθηκαν οι επιχειρηματικές δυνατότητες

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

Καραβασίλης Δημήτριος - δ/νων σύμβουλος DKMarketing / ειδ. σύμβουλος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου
Καϊσμαρίδης Γεώργιος - Senior Consultant ICAP A.E.
Δρ. Ηλιόπουλος Δημήτριος - ιδρυτής & πρόεδρος, Φαρμακευτικών Εταιρειών, Attica Sciences (Ελλάς) και  Athos Therapeutics (Η.Π.Α.).

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε τις επιχειρηματικές δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων της περιοχής σε ξένες αγορές, κυρίως της Αμερικής, καθώς και σε καινοτόμους τομείς, όπως είναι η δημιουργία τεχνητών φαρμακευτικών προϊόντων εμπνευσμένων από χημικές ουσίες που βρίσκονται σε ενδημικά (τοπικά και μοναδικά στον κόσμο) φυτά και βότανα της Θράκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο σοφολογιότατος τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι βουλευτές του Ν. Ροδόπης Δ. Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ και Α. Ιλχάν του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, τα μέλη του τμήματος AHEPA «Ορφεύς» HJ-20 Κομοτηνής και των Θυγατέρων της Πηνελόπης DOP 423 «Νηρηίδες» Κομοτηνής, επιχειρηματίες και φίλοι της οργάνωσης της AHEPA, καθώς και ο κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 της AHEPA Ελλάδος Ε. Κεφαλίδης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr