Πανηγύρι και πολύ χορός στην Ξυλαγανή | xronos.gr
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ «ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ»

Πανηγύρι και πολύ χορός στην Ξυλαγανή

08/06/19 - 10:00

Θεία λειτουργία, κουρμπάνι και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού, τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης

Ο εορτασμός «Της Αναλήψεως» ήταν, είναι και θα είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ξυλαγανής. Έτσι και φέτος στο χωριό οργανώθηκαν για τον εορτασμό της, πραγματοποιώντας μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Ιουνίου, το πρωί, έλαβε χώρα θεία λειτουργία και παραδοσιακό κουρμπάνι. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μετά τις 8, ξεκίνησε το παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Για την διοργάνωση ένωσαν δυνάμεις ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο σύλλογος Πατεράδων, ο σύλλογος γυναικών, ο σύλλογος ηλικιωμένων, η ομάδα «Βοηθάμε τον τόπο μας» και ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών. Παρέστη ο απερχόμενος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του και βράβευσε συντελεστές για την προσφορά τους στον τόπο.

Ο κος Σταυρίδης μετέφερε τα χρόνια πολλά και τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές, κι ευχήθηκε στους ανθρώπους της Ξυλαγανής να συνεχίζουν ενωμένοι να αγκαλιάζουν τις τοπικές εορτές. Στάθηκε, ιδιαίτερα, στη νεολαία της Ξυλαγανής, ευχαριστώντας την για την δυναμική της παρουσία στα δρώμενα του τόπου.

Στο πανηγύρι έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Αθανασιάδης νταούλι τουμπελέκι, Δημήτρης Κυριακάκης γκάιντα και φωνή, Θάνος Καρακατσιάνης ακορντεόν, Κυριάκος Τσακιράκης λαούτο και μπουζούκι. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Καβάλας, του συλλόγου γυναικών Μαρώνειας Ιππαρχία και του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr