Πάνω από 600 άτομα στο συνέδριο της Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ «ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

Πάνω από 600 άτομα στο συνέδριο της Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή

02/11/19 - 9:00

Χ. Πουλόπουλος: «Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Πάνω από 600 άτομα συμμετέχουν στο συνέδριο που διοργανώνει το τρέχον τριήμερο (1-3/11) το νεοσυσταθέν τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Κομοτηνής. Το συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και όπως λέει ο πρόεδρος του τμήματος Χαράλαμπος Πουλόπουλος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm «Δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο. Έχουμε περισσότερους από 400 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα  που γίνονται 600 μαζί με φοιτητές».

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού οφείλεται στο συνδυασμό της θεματολογίας με την χαμηλή τιμή συμμετοχής καθώς στη «διεθνοποίησή» του. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην περίοδο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του φάσματος των προβλημάτων που αυτή προκαλεί. Τα θέματα σχετίζονται κυρίως με την κοινωνική αποστέρηση (φτώχεια, ανεργία, κ.α.) με έμφαση στην παιδική προστασία, αλλά και με θέματα που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Στόχος μας είναι να διαμορφωθούν προτάσεις και πολιτικές και να πάνε εκεί που πρέπει. Είναι σημαντικό το ότι συνδέονται οι επαγγελματίες του χώρου με τους ακαδημαϊκούς του χώρου», λέει ο κος Πουλόπουλος και σημειώνει ταυτόχρονα και την επιτυχία του τμήματος το οποίο συμμετέχει «στο Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας όπως επίσης ότι ανέλαβε ομάδα επιστημόνων μέσα από το τμήμα να συγγράψει τα εγχειρίδια για την εκπαίδευση των υποψήφιων ανάδοχων γονέων, των υποψήφιων θετών γονέων και των εκπαιδευτών τους. Δεν κάνουμε μαθήματα σε γονείς. Προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε στο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν». 

Σημειωτέον δε, ότι το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας είναι το ελκυστικότερο τμήμα του ΔΠΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του.

Γιώργος Φιλιππίδης: «Κάθε πολίτης καλείται να γνωρίζει και να προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών»
Στο συνέδριο συμμετέχει ως εισηγητής και ένας φίλος της Κομοτηνής «από τα παλιά». Πρόκειται για τον τέως διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος ως γνωστόν είναι διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ο οποίος έχει μία εισήγηση γύρω από τα δικαιώματα του παιδιού. Όπως λέει ο ίδιος, επικαλούμενος και την εμπειρία του από το νοσοκομείο της Κομοτηνής «κάθε πολίτης καλείται να γνωρίζει και να προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών» και γι’ αυτό διάλεξε τη συγκεκριμένη εισήγηση.

Ο κος Φιλιππίδης εν τω μεταξύ, στις 12 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αμερική - στο Σαν Φραντσίσκο - όπου θα γίνει ένα παγκόσμιο συνέδριο Εγκληματολογίας. Ο κος Φιλιππίδης είναι μέλος της μοναδικής ελληνικής συμμετοχής στο συνέδριο και η ομάδα θα παρουσιάσει μία συγκεκριμένη ερευνητική πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr