Παραλίες προσβάσιμες σε ΑμεΑ ετοιμάζουν στη Μαρώνεια | xronos.gr
ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRACK

Παραλίες προσβάσιμες σε ΑμεΑ ετοιμάζουν στη Μαρώνεια

19/01/18 - 11:00
2342356_8.jpg

"Το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης καλεί σε συνεργασία παραθαλάσσιους δήμους για την τοποθέτηση συστήματος Seatrack", αναφέρει ο πρόεδρος Τρ. Καρούντζος

Μετά τον δήμο Κομοτηνής, βήματα προς μία σωστή κατεύθυνση φαίνεται να κάνει και ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών, στο να γίνουν οι ακτές του προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία. Παρόλα αυτά, στην Μαρώνεια φαίνεται ότι θα επιλέξουν μία εναλλακτική λύση, με μικρότερο κόστος σε σχέση με την τοποθέτηση του συστήματος αυτόνομης εισόδου - εξόδου Seatrack. 


Γι' αυτό το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, με έγγραφό του προς τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, ζητά να τοποθετηθεί σύστημα Seatrack σε παραλία του δήμου και όχι μόνο οι ειδικοί διάδρομοι που αυτό το διάστημα σχεδιάζει η δημαρχία. 


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ
Ο δήμος Μαρωνείας - Σαπών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στον σχεδιασμό του την τοποθέτηση τεσσάρων ειδικών διαδρόμων εισόδου - εξόδου από την παραλία για άτομα με αναπηρία.


Αυτοί οι διάδρομοι θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: Πετρωτά, Πλατανίτη, Κρυονέρι, Αλκυώνα. Πρόκειται για μία ειδική κατασκευή στην οποία κυλάει πάνω ένα αμαξίδιο. Δεν πρόκειται για Seatrack αν και μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η τοποθέτηση Seatrack στην περιοχή Αλκυώνας, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο λόγο του κόστους αφαίρεσης της κατασκευής μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επομένως, οι ειδικοί διάδρομοι είναι ένα καλό βήμα αλλά όχι ένα ολοκληρωτικό βήμα, καθώς δεν παρέχουν πλήρη αυτονομία εισόδου - εξόδου. 


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
"Το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης καλεί σε συνεργασία παραθαλάσσιους Δήμους για την τοποθέτηση συστήματος αυτόνομης εισόδου - εξόδου από την παραλία Seatrack", μας ενημερώνει ο πρόεδρος του σωματείου Τρύφωνας Καρούντζος, εξηγώντας μας και τη διαφορά των διαδρόμων αυτών με το σύστημα Seatrack. 


Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως "έχουμε εγκαταστήσει τρία συστήματα στην Καβάλα, κι από ένα σε Άβδηρα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, άρα διαθέτουμε τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς". 


Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι κινήθηκε το θέμα και ο δήμαρχος Κομοτηνής τοποθέτησε Seatrack. Εκεί φέτος υπάρχει ως στόχος να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως ένα μεγάλο σκίαστρο και ξύλινοι διάδρομοι, γιατί τώρα υπάρχουν μηχανισμός, αποδυτήρια, τουαλέτες.


Ο κος Καρούντζος σημειώνει επίσης ότι η επιστολή του προς τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη δεν απαντήθηκε. "Εδώ και ένα μήνα έχουμε στείλει μία επιστολή στον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών αλλά δεν μου έχει απαντήσει", μας λέει.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο πληροφορούν τον δήμαρχο για τη δυνατότητα αξιοποίησης της δράσης "δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών" του επιχειρησιακού προγράμματος "ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία"  του ΕΣΠΑ 2014-2020, που δίνει 60.000 ευρώ για κάθε σημείο παρέμβασης/παραλία.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr