Παρεκκλήσι στην Κομοτηνή ανεγέρθηκε προς τιμή του Αγίου Πορφυρίου | xronos.gr
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Παρεκκλήσι στην Κομοτηνή ανεγέρθηκε προς τιμή του Αγίου Πορφυρίου

19/04/19 - 10:00

Με μέριμνα της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, της ενορίας Αγίου Στυλιανού και με την βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής

Την ακολουθία των θυρανοιξίων στο παρεκκλήσι επ' ονόματι του Οσίου Προσφυρίου, στην Κομοτηνή, τέλεσε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. Το εκκλησάκι βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες της ενορίας Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής.

Ο μητροπολίτης μετά την ακολουθία στην προσφώνησή του επεσήμανε την σπουδαιότητα της ύπαρξης της ιερού παρεκκλησίου επ' ονόματι του νεοκαταταγέντος Αγίου Πορφυρίου στην εξονομασθείσα ενορία, όπου περνάει και η ανατολική είσοδος της πόλης. Κατόπιν, επαίνεσε το έργο του αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Γκατζή, του προέδρου και των μελών της ενορίας του Αγίου Στυλιανού για την πρωτοβουλία και την διάθεσή τους, αλλά και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη όπως και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής για την συνεργασία με τον επίσκοπο και την τοπική Εκκλησία.

Άξιο αναφοράς είναι πως στην τελετή θυρανοιξίων παρέστησαν τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου, όλοι εκ των οποίων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το ανεγερθέν και αποπερατωθέν παρεκκλήσι προς δόξαν του Θεού. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Μανανάς.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr