Πέντε δημάρχους έχει δώσει στην Κομοτηνή η Ήπειρος | xronos.gr
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΡΟΔΟΠΗ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ «ΖΩΗΣ»

Πέντε δημάρχους έχει δώσει στην Κομοτηνή η Ήπειρος

21/01/20 - 10:00

Όπως επισημάνθηκε στην κοπή πίτας του συλλόγου Ηπειρωτών ν. Ροδόπης

Σχεδόν έναν αιώνα ζωής μετράει πλέον στην Κομοτηνή ο σύλλογος Ηπειρωτών ν. Ροδόπης, που στη σημερινή του μορφή αποτελεί τη μετεξέλιξη της πάλαι ποτέ αδελφότητας Λαϊστινών που είχε ιδρυθεί το 1926. Ο σύλλογος Ηπειρωτών υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένα από τα πλέον ενεργά πολιτιστικά κύτταρα της Κομοτηνής –και της Ροδόπης εν γένει- ενώ η ευρύτερη ηπειρώτικη κοινότητα έχει δώσει στην Κομοτηνή πέντε δημάρχους τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Γιάννης Γκαράνης μάλιστα είναι ο πέμπτος κατά σειρά δήμαρχος Κομοτηνής με καταγωγή από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από το Χρυσοχώρι των Ζαγοροχωρίων, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών ν. Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος διοργάνωσε μία μεγάλη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ηπειρώτες και μη διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου στην Αστραία Ιάσμου υπό τους ήχους του «μαγευτικού κλαρίνου», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος.

Ανάμεσα στους θιασώτες της εκδήλωσης ήταν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερεριάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, εκπρόσωποι του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, πρόεδροι άλλων συλλόγων και φυσικά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, που ευλόγησε και τη βασιλόπιτα.

Βίντεο:

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr