Το πέρασμα λαθραίων καυσίμων, από τη Βουλγαρία στη Ροδόπη | xronos.gr
ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Το πέρασμα λαθραίων καυσίμων, από τη Βουλγαρία στη Ροδόπη

15/11/19 - 10:00
234234234-21_0.jpg

Υπόθεση αλλοδαπών που μετέφεραν πετρέλαιο

Κοινό μυστικό είναι ότι πολλοί «κουβαλούν» καύσιμα από τη Βουλγαρία, όπου δεν σπεύδουν μόνο –νόμιμα- για να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους, αλλά και για να φέρουν –παράνομα- αρκετά μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες ποσότητες καυσίμων. Η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών έχει τεθεί με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, από φορείς και πολιτικούς της Ροδόπης.

Η τελευταία δήλωση ήταν αυτή που κατέγραψε αποκλειστικά ο «Χ» και ήρθε δια στόματος του γενικού γραμματέα εμπορίου και προστασίας καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη. Δήλωνε στις αρχές του μήνα που διανύουμε: «Σ’ αυτό τον κάθετο άξονα (εν. Νυμφαία – Μακάζα), ακόμα και αν αυτό αργήσει να υλοποιηθεί –που κατά την άποψή μου δεν πρέπει ν’ αργήσει- εμείς θα βρούμε τον τρόπο να ασκήσουμε ελεγκτική δραστηριότητα».

Πόση ακόμη αργοπορία όμως αντέχει ο τόπος; Ποιός θα είναι ο «τρόπος» με τον οποίο θα ασκηθεί ελεγκτική δραστηριότητα; Θα επαρκεί ο «τρόπος»; Βεβαίως, αυτά είναι ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί… πριν την απόδοση του κάθετου άξονα στις τοπικές κοινωνίες.

Πάντως, μέχρι την εύρεση (και φυσικά την εφαρμογή) της όποιας λύσης, τα περιστατικά θα συνεχίζονται. Ενδεικτικό –αν και αμελητέο αναφορικά με τις ποσότητες- είναι το τελευταίο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το οποίο: «Συνελήφθησαν την 13-11-2019 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) αλλοδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε 20 λίτρα πετρέλαιο, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα πετρελαίου».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr