"Πλημμύρισαν" την Κομοτηνή με χαμόγελα τα Χελιδονίσματα | xronos.gr
ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΕΥΧΕΣ

"Πλημμύρισαν" την Κομοτηνή με χαμόγελα τα Χελιδονίσματα

21/03/19 - 10:00

Χαρούμενοι για την θεσμοθέτηση του ύμνου της Άνοιξης η Ν. Λιβεριάδου, η Β. Χατζηγεωργίου και ο Χρ. Χατζόπουλος

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβίωσαν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και την συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συλλόγων.

Τα Χελιδονίσματα ήρθαν και φέτος, το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου, σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, και "πλημμύρισαν" την πόλη με χαμόγελα, μελωδίες και ευχές μικρών και μεγάλων. Ως είθισται κάθε χρόνο, με αφετηρία το ιστορικό τείχος της Κομοτηνής στην οδό Ν. Γρηγορά, μαθητές από νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικό σχολείο, ΕΕΕΕΚ, Περπατώ, μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής, ξεκίνησαν από το τείχος και κατέληξαν στην πλατεία. Στον δρόμο τραγούδησαν την μελωδία της Άνοιξης, μοίρασαν χελιδόνια στους περαστικούς κι ευχήθηκαν για υγεία. Της πομπής προηγήθηκε το μουσικό σχολείο Κομοτηνής, οι μαθητές του οποίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε με μελωδίες από το κτίριο του σχολείου. Στον χώρο της πλατείας οι μικροί τραγούδησαν τα Χελιδονίσματα, είπαν ποιήματα για το καλωσόρισμα της Άνοιξης κι επιδόθηκαν σε άλλες δραστηριότητες όπως ζωγραφική.

Χαρούμενη ήταν η πρόεδρος της ΔΚΚΕΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου. Ευχήθηκε υγεία κι ευτυχία σε όλους και είπε ότι "είναι μεγάλη μας χαρά να συνδράμουμε. Τι πιο καλύτερο για να πάρουμε αισιοδοξία από τα μικρά μας παιδιά;", διερωτήθηκε χαμογελαστή και γνωστοποίησε ότι η ΔΚΕΠΠΑΚ συνδράμει οικονομικά στο εγχείρημα. Την αισιοδοξία της συμμερίστηκε και η πρόεδρος του συλλόγου Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής Βιβή Χατζηγεωργίου. "Γιορτάζουμε, τραγουδάμε και υποδεχόμαστε την Άνοιξη. Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη, μοιράζουμε χελιδόνια, αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα", είπε για να γνωστοποιήσει ότι "εδώ και 17 χρόνια ανελλιπώς (γίνονται τα Χελιδονίσματα)". Μαζί με τους μικρούς μουσικούς συνεργάτες του από το εργαστήρι "Νότα" κατέφτασε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο Χρήστος Χατζόπουλος, ο οποίος έχει συνθέσει αυτό το εύηχο άκουσμα της Άνοιξης. Μετέφερε τη μελωδία της Άνοιξης σε όλους τους ακροατές της Θράκης και μαζί με την μελωδία και ευχές προς όλους.

Συνέχεια στις εκδηλώσεις με  μελωδικό περιεχόμενο
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ καθώς σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:00 στα εργαστήρια του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων» θα πραγματοποιηθεί κατασκευή χελιδονοφωλιών. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί πορεία με φαναράκια των παιδικών σταθμών της πόλης από την Πλατεία Ειρήνης έως το ίδρυμα Παπανικολάου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αιγείρου. Θα ακολουθήσει συναυλία από το Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής «ΝΟΤΑ»  και του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής. Παράλληλα, στην συναυλία θα συμμετάσχει χορευτική παιδική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών και χορωδία του Συλλόγου Εβριτών υπό τη διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11:00 οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των χελιδονοφωλιών στο Κόσμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στην ύπαιθρο.

 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr