«Πλημμύρισε» ο Ίασμος από κόσμο για την 3η Γιορτή Τσίπουρου | xronos.gr
ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ

«Πλημμύρισε» ο Ίασμος από κόσμο για την 3η Γιορτή Τσίπουρου

05/11/19 - 10:00

Εκεί βρέθηκαν και πολλοί εκθέτες-οικοτέχνες από όλη την ΑΜ-Θ

Στο χρονοντούλαπο μπήκε ακόμη μία Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο και συγκεκριμένα η τρίτη στη σειρά, που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του οικισμού. 

Η καρδιά της Ροδόπης για ένα Σαββατοκύριακο χτύπησε στον  Ίασμο σε μία διοργάνωση που τα είχε όλα: ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, επισκέψεις πολιτικών προσώπων, αγώνες δρόμου.

Όπως είχε πει στον «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Μπούκας, το πρόγραμμα της Γιορτής είναι τόσο πλούσιο, που σίγουρα μπορεί να γίνει τριήμερη (από διήμερη) που είναι τώρα, καθώς και ότι πλέον θεωρείται θεσμός καθώς την αναμένουν κάθε χρόνο τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του Ιάσμου.

Φέτος το μουσικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας ανέλαβε η Γωγώ Τσαμπά σε ένα πανηγύρι που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι και τελείωσε αργά το απόγευμα και της δεύτερης ημέρας η Εβρίτικη Ζυγιά με ήχους και τραγούδια από όλη τη Θράκη. 

Ο chef Αντώνης Μαυρίδης δημιούργησε καταπληκτικά πιάτα με θρακιώτικα προϊόντα, ενώ πολλοί οικοτέχνες – παραγωγοί εξέθεσαν τα προϊόντα τους στο χώρο της Γιορτής και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και με τους καταναλωτές της περιοχής. 

Εκεί είδαμε μέλια και προϊόντα από όλη την ΑΜΘ, είδη λαϊκής τέχνης από τα πομακοχώρια της Ξάνθης, αρωματικά φυτά και φυσικά πάρα πολύ τσίπουρο διπλής απόσταξης – που είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ιασμιώτικου τσίπουρου και το κάνει τόσο ξεχωριστό.

Φέτος για πρώτη φορά, η διοργάνωση φιλοξένησε και έναν αγώνα δρόμου που ονομάστηκε «Iasmos Run 2019» και σε αυτόν συμμετείχαν συνολικά 214 δρομείς. Στον παιδικό δρόμο του αγώνα πήραν μέρος 64 παιδιά.

Η αυλαία της φετινής γιορτής έπεσε, όμως ήδη ξεκινάει η προετοιμασία της επόμενης, με στόχο να ξεπεράσει την προηγούμενη.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr