Πρακτική άσκηση ζωής... | xronos.gr
ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Πρακτική άσκηση ζωής...

22/03/18 - 11:00

Μαθήματα ζωής παίρνουν οι φοιτήτριες που κάνουν πρακτική στον σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Αγ. Θεόδωροι

Οι Άννα Χρυσικού, Συμέλα Μιχαηλίδου, Ειρήνη Μισαηλίδου, Βιβή Ψυχογιού, Κατερίνα Πιπεροπούλου, Πέγκυ Γεωργιάδου, είναι έξι από τους εκατοντάδες φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που είχαν την τύχη να τοποθετηθούν από το τμήμα του πανεπιστημίου τους, προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, στον σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι.


Τα κορίτσια κάνουν αυτό που αγαπούν αλλά το σημαντικότερο παίρνουν αφειδώλευτη αγάπη από τους μαθητές του συλλόγου, οι οποίοι δένονται μαζί τους. "Μέσω αυτής της πρακτικής είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με ΑμεΑ. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη εμπειρία που μπορεί να πάρει καθένας, γιατί παίρνουμε πάρα πολύ αγάπη από τα παιδιά. Τα παιδιά θέλουν να κάνουν πράγματα μαζί μας και όταν λείπουμε μας ψάχνουν. Μας ρωτούν και για τη δική μας καθημερινότητα και φυσικά δενόμαστε όλοι μαζί, αυτό είναι η αλήθεια", θα μας πει μία εκ των φοιτητριών η Συμέλα Μιχαηλίδου, για να συνεχίσει: "Είναι στην επιλογή του καθένα (σ.σ. αν θα ασχοληθεί ως κοινωνικός λειτουργός με τα άτομα με αναπηρία), αλλά νομίζω ότι από τον σύλλογο που βρισκόμαστε παίρνουμε πάρα πολλά πράγματα".


Ζητώντας από την ίδια να μας περιγράψει σε αδρές γραμμές πώς είναι μία μέρα τους στο κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας, δηλαδή στις νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου, μας απαντά ως εξής: "Ξεκινάμε με την προσευχή, μετά τρώμε το πρωινό, και μετά κάποιες μέρες το πρόγραμμα έχει φυσική αγωγή, ενώ μετά υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες, όπως συζητήσεις, εργαστήρια, ζωγραφική, παζλ, βιωματικές δράσεις και άλλα. Ανάλογα με την εποχή κάνουμε και συγκεκριμένες κατασκευές, για παράδειγμα το Πάσχα κάνουμε τις πασχαλινές λαμπάδες, ενώ έχουμε και μέρα κουζίνας". Προσθέτει μάλιστα πως "βοηθάμε τα παιδιά και μιλάμε μαζί τους, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Φυσικά τα συνοδεύουμε, δηλαδή τα παίρνουμε από τα σπίτια τους το πρωί και επιστρέφουμε μαζί τους όταν τελειώσει η μέρα".


Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η πρακτική άσκηση θα κάνει τις συγκεκριμένες φοιτήτριες καλύτερες στο μελλοντικό τους επάγγελμα, το οποίο οφείλουν να ασκούν πρώτα και κύρια ως άνθρωποι με σεβασμό, κατανόηση και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Μία πρακτική άσκηση ζωής...
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr