Προβληματίζει η μικρή παρουσία επιχειρήσεων της Ροδόπης σε εκθέσεις πρωτογενούς τομέα | xronos.gr
Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΜ-Θ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ...ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Προβληματίζει η μικρή παρουσία επιχειρήσεων της Ροδόπης σε εκθέσεις πρωτογενούς τομέα

02/03/19 - 10:00
234235436-59_2.jpg

Ελάχιστες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν από την Ροδόπη, ποια η στόχευση των συμμετοχών σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα αγροδιατροφικών προϊόντων Ν. Ευφραιμίδη

Προβληματίζει η μικρή παρουσία επιχειρήσεων από την Ροδόπη σε σημαντικές εκθέσεις αγροδιατροφικού τομέα. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ως μία από τις προτεραιότητές του την ανάδειξη προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα και ήδη επιχειρήσεις από όλη την ΠΑΜ-Θ δράττονται των ευκαιριών και συμμετέχουν μαζί με την Περιφέρεια σε πολλές εκθέσεις εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι επιχειρηματίες της Ροδόπης δεν ανταποκρίνονται, κι αυτό αποδεικνύεται από την ισχνή συμμετοχή στις τρεις μεγάλες προσεχείς εκθέσεις. Σύμφωνα με την λίστα συμμετοχών που εξασφάλισε ο "Χ" φέρεται μόλις μία επιχείρηση της Ροδόπης συμμετέχει στις δύο πρώτες εκθέσεις που ακολουθούν.

"Προσδοκία μας είναι τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας να βρουν τους δρόμους, για να υπογράφουν συμφωνίες είτε στην εγχώρια αγορά είτε στο εξωτερικό", λέει στον "Χ" αναφορικά με τον γενικό σχεδιασμό ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αγροδιατροφικών προϊόντων Νίκος Ευφραιμίδης, ο οποίος διαπιστώνει πως "με την στήριξη της Περιφέρειας έχουμε πολλά θετικά αποτελέσματα για τις εταιρίες που οδηγούν σε συμφωνίες ή στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εταιριών ή στην καλύτερη συσκευασία και design των προϊόντων μας". Οι επιχειρηματίες πρωτογενούς τομέα της Ροδόπης καλούνται να επενδύσουν περισσότερο στην εξωστρέφεια των προϊόντων τους, εάν θέλουν να επιβιώσουν στην σύγχρονη αγορά.

Έκθεση Detrop και Οίνος 2-4/03/19
Το πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό pairing τόπων, ανθρώπων, ιστοριών, εταιρειών, προϊόντων και πάνω από όλα γεύσεων, έρχεται στις εκθέσεις Detrop (για 28η χρονιά) και Oenos (Οίνος για 7η χρονιά) από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. "Η ΠΑΜ-Θ συμμετέχει με 122 τμ περίπτερο και 16 εταιρίες (12 αγροδιατροφικών προϊόντων και 4 οινοπαραγωγικές). Για πρώτη φορά συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας το ΙΕΚ ΟΑΕΔ μαγειρικής Ξάνθης, μέσα από το οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες απολαύσουν τον πλούτο των γαστρονομικών προϊόντων του τόπου μας", ενημερώνει ο κος Ευφραιμίδης.

Έκθεση Food Expo 16-18/03/19
Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, με 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 50.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας και 5.000 σημαντικούς διεθνείς επισκέπτες, η FOOD EXPO θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τον τίτλο της ως η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης. "Η ΠΑΜ-Θ συμμετέχει με περίπτερο 120τμ και 16 εταιρίες, σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, η οποία παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό", ενημερώνει ο κος Ευφραιμίδης.

18-20/03/19 - Έκθεση Prowine
Τέλος, το τριήμερο 18-20 Μαρτίου λαμβάνει χώρα η έκθεση Prowine στο Ντίσελντορφ Γερμανίας στην οποία θα συμμετάσχουν 13 οινοπαραγωγικές εταιρίες. 

Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από Δράμα και Καβάλα, ενώ υπάρχουν και δύο επιχειρήσεις από Ξάνθη και Έβρο. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr