"Ψήφισε κι εσύ", το μήνυμα νέων από τη Ροδόπη | xronos.gr
Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

"Ψήφισε κι εσύ", το μήνυμα νέων από τη Ροδόπη

23/05/19 - 10:00

Τα μηνύματά τους μεταφέρουν στον "Χ" τα μέλη της κίνησης Κώστας Βαργεμιτζίδης, Καίτη Πανταζή, Αργυρώ Αντωνίου

"Ψήφισε κι εσύ". Σε αυτό το μήνυμα συστρατεύονται νέοι καταγόμενοι από τη Ροδόπη ή κατοικούντες στη Ροδόπη. Εδώ και δύο περίπου μήνες έχουν δημιουργήσει την Κίνηση Νέων Ροδόπης και ενόψει αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, δημιούργησαν δύο ερασιτεχνικά ολιγόλεπτα βίντεο, μέσω των οποίων προσκαλούν τους νέους του τόπου στην κάλπη, συνομολογώντας ότι δεν πρέπει κανείς να αποφασίζει για τους πολίτες, δίχως την συμμετοχή των πολιτών. Στα βίντεο αυτά παρουσιάζονται παρατάξεις και αποτυπώνονται σχόλια από νέους της περιοχής, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της συμμετοχής. Στον "Χ" μετέφεραν τα μηνύματά τους τα μέλη της Κίνησης Κώστας Βαργεμίδης, Καίτη Πανταζή, Αργυρώ Αντωνίου.

Κ. Βαργεμιτζίδης: Οι νέοι να βγουν μπροστά
Ο Κώστας Βαργεμιτζίδης μάς ενημέρωσε ότι η Κίνηση Νέων Ροδόπης είναι μία ομάδα νέων που έχουν σχέση με την Ροδόπη. "Θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα στους νέους να βγουν μπροστά και να κάνουν πράγματα για τις πόλεις τους", είπε, μη κρύβοντας ότι "παρατηρούμε πολλοί νέοι Κομοτηναίοι πως φεύγουν από την πόλη τους και δεν γυρίζουν πίσω σε αυτή για να δραστηριοποιηθούν εδώ". 

Όσον αφορά στα βίντεο που δημιούργησαν, ανακαλεί ότι κι ο ίδιος ήταν μέλος της πρώτης γενιάς 17άρηδων που ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές, γι' αυτό και στόχος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής σε δημοτικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό επίπεδο. "Είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσουμε, γιατί στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε μεγάλη αποχή από τους νέους. Η ψήφος μας είναι σημαντική", διαμήνυσε. 

Κ. Πανταζή: Να ωθήσουμε τους νέους στις κάλπες
Στόχος των προεκλογικών αυτών βίντεο είναι "η ενθάρρυνση και η συμμετοχή των νέων στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωβουλευτικές εκλογές", συνομολογεί και η Καίτη Πανταζή, η οποία περιγράφει: "Λαμβάνοντας υπόψη τα μαζικά ποσοστά αποχής που παρατηρούνται, καθώς και την γενιά των 17αδηρων που για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο τους, θεωρήσαμε αναγκαία την δημιουργία αυτών των σποτ, για να μπορέσουμε να ωθήσουμε με το δικό μας τρόπο τους νέους στις κάλπες". 

Ευχαρίστησε, στο πλαίσιο της τοποθέτησής της, τους: Λουίζα Σαλτσίδου από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, Νίκο Καλλιγά, Βαγγέλη Σιδερούδη, Αριάδνη Χαρπαντίδου από τον ΕΟΠΕ, Παντελή Ευγενιάδη από την ομάδα JEF Κομοτηνής.

Αργ. Αντωνίου: Υπενθυμίζουμε στους νέους την σπουδαιότητα του "εκλέγειν"
"Θεωρώντας την ψήφο ως αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο θελήσαμε να υπενθυμίσουμε στους νέους την σπουδαιότητα του «εκλέγειν» και την αναγκαιότητα συμμετοχής στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές". 

Με αυτά τα λόγια παροτρύνει τους νέους να σπεύσουν στις κάλπες η Αργυρώ Αντωνίου. 

Γνωστοποιεί, επίσης, ότι η Κίνηση Νέων Ροδόπης μέχρι στιγμής αριθμεί 6 μέλη, 2 εκ των οποίων Ροδοπίτες, κι έχει ως στόχο στην δράση της να είναι δίπλα στους νέους του τόπου. 

Για τα βίντεο, τόνισε ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στην όλη εκλογική διαδικασία, ενώ πληροφόρησε ότι το προσεχές διάστημα στόχος είναι η κίνηση να διευρυνθεί και να αναπτύξει περαιτέρω δράση "με γνώμονα την πόλη μας". 

Τέλος, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που στήριξαν την κίνηση και τους συμμετέχοντες νέους στα βίντεο.

 


 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr