Ροδόπη: Αντιασφυξιογόνες μάσκες δωρίσθηκαν σε σώματα ασφαλείας και εθελοντές | xronos.gr
ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ροδόπη: Αντιασφυξιογόνες μάσκες δωρίσθηκαν σε σώματα ασφαλείας και εθελοντές

10/03/20 - 10:00

Συνδετήριος κρίκος μεταξύ δωρητή και σωμάτων ασφαλείας ο βουλευτής Ροδόπης Ε. Στυλιανίδης

Αντιασφυξιογόνες μάσκες σε σώματα ασφαλείας και εθελοντές του νομού Ροδόπης δώρισε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Δήμος Γλυφάδας Αττικής, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ενίσχυσης. Συνδετήριος κρίκος μεταξύ του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και των δωρεοδόχων ήταν ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Εκείνος άλλωστε μοίρασε και τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι σημαντικός, εάν κρίνουμε τη διαρκή ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά και τους μετανάστες που είναι παραμένουν συγκεντρωμένοι στην απέναντι πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Οι μάσκες προσφέρθηκαν, συγκεκριμένα, στη μονάδα ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Πυροσβεστική, στους Συνοριοφύλακες του Ιάσμου και σε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού που δρα στα σύνορα του Έβρου. Ο βουλευτής, επίσης, ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη να καταγραφούν οι επιπλέον ανάγκες των μονάδων που μετακινούνται στα σύνορα, ώστε η τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να τις καλύψει κατά το δυνατό.

«Παραδίδουμε σε ομάδες που θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται ήδη στη συνοριογραμμή του Έβρου, μία συλλογή αντιασφυξιογόνων μασκών, που μας προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας, για να διευκολύνει τον αγώνα που κάνουν οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα», είπε ο βουλευτής, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Γλυφάδας «για την πρωτοβουλία να στηρίξει τον αγώνα των ακριτών που απέδειξαν ότι η Θράκη φυλάττει σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και γιατί συγκροτημένα και συντονισμένα προσφέρει αυτό που πραγματικά είχε ανάγκη όλη η ομάδα ανθρώπων που δρα στα σύνορα. Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την ευαισθησία και την αναγνώριση προς τους ακρίτες».

Στο περιθώριο της δωρεάς αυτής, ο βουλευτής έκανε κι ένα γενικότερο σχόλιο. Αφότου παρατήρησε ότι υπάρχει «ευαισθησία» από όλη την Ελλάδα για στήριξη της Θράκης, υπογράμμισε την ανάγκη να μην γίνονται ενέργειες «άστοχες ή περιττές», αλλά «να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες που θα επαυξάνουν την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που δρουν στα σύνορα».

Αποδεχόμενος την προσφορά, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης -αφότου ευχαρίστησε τους δωρητές και τον βουλευτή- χαρακτήρισε τη δωρεά «χρήσιμη και αναγκαία» και βεβαίωσε ότι «άμεσα αυτά τα υλικά θα πάνε στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr