Ροδόπη: Οι δρόμοι μας «βουλιάζουν» με την πρώτη βροχή | xronos.gr
ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΜΠΟΥ» ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ

Ροδόπη: Οι δρόμοι μας «βουλιάζουν» με την πρώτη βροχή

22/11/19 - 10:00
23424325-5_0.jpg

Οι κίνδυνοι στην ευρύτερη περιοχή Σιδηροχωρίου - Αγ. Θεοδώρων - Μέσης - Φαναρίου - Έμεινε στα νερά λεωφορείο με μαθητές στη Μέση

Με την πρώτη βροχή «βουλιάζουν» συγκεκριμένοι δρόμοι στο νομό Ροδόπης, καθιστώντας επικίνδυνη τη μετακίνηση πολιτών. Η βροχόπτωση της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ήταν αρκετή για να καταδείξει χρονίζοντα προβλήματα στην οδοποιία κυρίως του νότιου τμήματος του νομού, στους πρώην Δήμους Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου.

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (20:00) δεν υπήρξε κάποια καταστροφή από την κακοκαιρία, ωστόσο οι εικόνες που εξασφάλισε ο «Χ» από διάφορα σημεία του νομού αποτυπώνουν μία κατάσταση –διαχρονικά- προβληματική.

Δύο οχήματα «βούλιαξαν»
Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι στο νότιο τμήμα του νομού «βουλιάζουν» με την πρώτη δυνατή νεροποντή. Παγούρια, Αδριανή, Γλυφάδα, Κρανοβούνια, Μέση, Φανάρι –κυρίως, αντιμετώπισαν προβλήματα από την χθεσινή βροχή στον Δήμο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με ενημέρωση του «Χ» από την Πυροσβεστική Κομοτηνής περί των 12 το μεσημέρι, ΙΧ με κατεύθυνση από Παγούρια προς Νέο Σιδηροχώρι, στη στροφή, έμεινε. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου έσβησε και μέσα στο αυτοκίνητο –σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ»- υπήρχε και ένα παιδί.

Επίσης, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής πολιτικής προστασίας ΠΑΜ-Θ Κώστα Χουβαρδά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δρόμος Κρανοβούνια προς Παγούρια έκλεισε,  από τις τελευταίες πρωινές ώρες λόγω της κακοκαιρίας.

Τα πρώτα «θύματα» της χθεσινής νεροποντής ήταν οι ιρλανδικές διαβάσεις, οι οποίες στο σύνολό τους –πέραν όσων σύγχρονων έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία δύο χρόνια- πλημμύρισαν, καθιστώντας την διέλευση οχημάτων απαγορευτική,  ή άκρως επικίνδυνη.

Σε μαύρα χάλια ήταν κι ο δρόμος από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού ως το Φανάρι, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέτρο Καραβέτη να μεταφέρει ότι ο δρόμος ήταν γεμάτος «με λάσπες και πέτρες» εφιστώντας προσοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τις 20:00, όσον αφορά στο Δήμο Κομοτηνής, είχαμε λίγο έξω από τη Μέση. Εκεί, στο δρόμο προς Γλυφάδα που πάντα πλημμυρίζει, έμεινε από ηλεκτρολογική βλάβη λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές. Ευτυχώς, δεν υπήρξε ανατροπή του οχήματος, καθώς ο οδηγός διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τον έλεγχο του οχήματος. Με τρακτέρ βγήκε το λεωφορείο από τα νερά και δεν χρειάστηκε να σπεύσει πυροσβεστική. Γονείς των μαθητών έσπευσαν να τους πάρουν από το σημείο με ιδιωτικά μέσα.

Προβλήματα στον Ίασμο
Προβλήματα από την κακοκαιρία υπήρξαν και στον Ίασμο. Το χωριό που έχει πληγεί ήδη από το καλοκαίρι από σφοδρές βροχοπτώσεις, γέμισε νερά από τις απογευματινές ώρες. Μέχρι τις 20:00 πάντως, δεν είχε καταγραφεί κάποια καταστροφή, πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε το νερό στις μετακινήσεις με οχήματα.

Από το πρωί της ίδιας ημέρας, με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, εφιστούσε την προσοχή των κατοίκων του Ιάσμου και των γύρω περιοχών, ζητώντας μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρύνουν τα οχήματά τους από την κεντρική πλατεία Ιάσμου, ώστε να αποφευχθούν όσα έγιναν το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr