Στην Κομοτηνή «χτυπά η καρδιά» της Καρδιολογικής Εταιρίας για δύο ημέρες | xronos.gr
ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στην Κομοτηνή «χτυπά η καρδιά» της Καρδιολογικής Εταιρίας για δύο ημέρες

01/11/19 - 10:00

Η πόλη φιλοξενεί το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, τι λέει γι’ αυτό ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Μάινας

Στην Κομοτηνή θα χτυπάει σήμερα και αύριο η «καρδιά» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας (ΕΚΕ), καθώς είναι η διοργανώτρια του 3ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου, που φιλοξενεί η πόλη μας σήμερα και αύριο (1 & 2 Νοεμβρίου).

«Το διεκδικούσαμε πολλά χρόνια και καταφέραμε να το φέρουμε» είπε μιλώντας για το συνέδριο στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Μάινας και τόνισε ότι «ο χαρακτήρας του συνεδρίου είναι διττός γιατί αυτός είναι και ο σκοπός της Καρδιολογικής Εταιρίας: α) η εκπαίδευση των καρδιολόγων και β) η ενημέρωση του κοινού για τις καρδιολογικές παθήσεις την πρόληψη και την αντιμετώπισή του»

Έτσι, η έναρξη του συνεδρίου (που φιλοξενείται στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής), θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 17:30 και θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η τελετή μάλιστα θα περιλαμβάνει και την βράβευση τριών διακεκριμένων καρδιολόγων της Κομοτηνής για τη συνολική τους προσφορά. Πρόκειται για τους Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Θρασύμβουλο Κυρατζόγλου και Άρη Μανούδη. 

Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά όχι αποκλειστικά στους καρδιολόγους. «Προσκαλούμε και τις άλλες ειδικότητες, όχι μόνο τους καρδιολόγους. Η ιατρική είναι μία. Να έρθουν να παρακολουθήσουν, να μάθουν καινούργια στοιχεία, καινούργια δεδομένα» είπε συγκεκριμένα ο κος Μάινας. 

Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, την ΔΚΕΠΠΑΚ, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Θράκης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr