Στο τιμόνι του σωματείου ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης | xronos.gr
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο τιμόνι του σωματείου ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης

08/03/19 - 10:00

Πως αξιολογεί την κατάσταση στο επάγγελμα σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του σωματείου Ανδρέας Κακαζάνης 

Περισσότερες ώρες στο τιμόνι βρίσκει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, αφού το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα και με πολύ υπομονή. Η δεκαετής κρίση έπληξε κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας και φυσικά τους επαγγελματίες των ταξί, που είδαν την πελατεία τους να μειώνεται κατακόρυφα και τις υποχρεώσεις τους να αυξάνουν.

Το οκτάωρο είναι μία πολυτέλεια για τους οδηγούς, παραδέχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης Ανδρέας Κακαζάνης, για να αναδείξει ταυτόχρονα τα υπέρογκα έξοδα, στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν. "Μακάρι να μπορούσαμε να βγάζουμε περισσότερα χρήματα και να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας", για να καταδείξει ότι εξαιτίας της πτώσης εισοδήματος και της αύξησης των εξόδων πολλοί επαγγελματίες έχουν δημιουργήσει οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. "Προτιμούν τα χρήματα που βγάζουν να πάνε στην οικογένεια και στο σπίτι, παρά να πληρώσουν αυτές τις οφειλές" σημειώνει ο κος Κακαζάνης περιγράφοντας μία πραγματικότητα που αφορά επαγγελματίες πολλών κλάδων. 

Το γεγονός ότι η Κομοτηνή είναι φοιτητούπολη δημιουργεί σίγουρα διαφορετικά δεδομένα για τους επαγγελματίες των ταξί, όμως η κρίση άλλαξε προς το χειρότερο ακόμη και αυτά τα δεδομένα. Το πως εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου "το ότι η Κομοτηνή έχει πολλούς φοιτητές παλιά ευνοούσε το επάγγελμα μας κατά 90%, πλέον επειδή και φοιτητές, λόγω του ότι οι γονείς τους δυσκολεύονται να στείλουν χρήματα, θα χρησιμοποιήσουν λιγότερο το ταξί και αυτό σε πολύ μεγάλη ανάγκη". 

Οι επαγγελματίες οδηγοί αντιλαμβάνονται φυσικά την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες. Στρέφονται όμως προς την κυβέρνηση και ζητούν τη λήψη μέτρων που θα λειτουργούσαν θετικά και στον κλάδο αυτών των επαγγελματιών. "Το κράτος πρέπει να κοιτάξει και τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί όλο το βάρος πέφτει στον δημόσιο τομέα. Θα μπορούσαν να δώσουν λίγο περισσότερη βάση στους ελεύθερους επαγγελματίες που σε αυτήν την χώρα, καλώς ή κακώς, κάνουν την αρχή. Από τους ελεύθερους επαγγελματίες βγαίνουν χρήματα για τις πληρωμές στο δημόσιο και πολλά άλλα πράγματα". 

Τα ταξί του νομού Ροδόπης έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλη την Ελλάδα και με γειτονικές χώρες, εξυπηρετώντας με ασφάλεια την πελατεία τους. 

Το σωματείο ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης έχει στις τάξεις του 130 μέλη και προ μηνός περίπου απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Ανδρέα Κακαζάνη. Ο ίδιος είναι περίπου μία δεκαετία στο επάγγελμα, όπου μάλιστα γνώρισε και την γυναίκα, επίσης οδηγός ταξί Νανά Αθανασίου, δημιούργησαν οικογένεια και σίγουρα ξέρουν καλά τι σημαίνει να είσαι στο τιμόνι για το μεροκάματο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr