Το στοίχημα του γρήγορου ίντερνετ στη Βι.Πε. Κομοτηνής | xronos.gr
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το στοίχημα του γρήγορου ίντερνετ στη Βι.Πε. Κομοτηνής

04/01/20 - 10:00
32432546-5.jpg

Σε εξέλιξη εμπορική συμφωνία με τη Vodafone για δίκτυο οπτικών ινών

Το γρήγορο ίντερνετ θέλει να βάλει στις ζωές των βιομηχανιών της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, η ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές. 

Γι’ αυτό από τα τέλη του 2018 κιόλας έχει υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Vodafone με αντικείμενο την αξιοποίηση, εκμετάλλευση, διαχείριση, αναβάθμιση και συντήρηση των δικτύων οπτικών ινών σε πέντε βιομηχανικές περιοχές του δικτύου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Κομοτηνής και ΒΙΟΠΑ Καστοριάς).

Στόχος του έργου που είναι σε εξέλιξη, οι βιομηχανίες να απολαμβάνουν τις σύγχρονες λύσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε ανταγωνιστικές τιμές. Στις υπηρεσίες αυτές της Vodafone συγκαταλέγονται: υπηρεσίες Business Internet, διασύνδεσης, IPVPN, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και cloud οι οποίες θα διευκολύνουν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τις λειτουργίες τους, αλλά και να ανταγωνιστούν με ίσους όρους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πάντως, μέχρι νεοτέρας, τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής περιορίζονται στις ταχύτητες της πόλης. Και μπορεί η Κομοτηνή γενικά να μην έχει αργό ίντερνετ, ωστόσο οι αστικές ταχύτητες δεν μπορούν πολλές φορές να εξυπηρετήσουν βιομηχανικούς σκοπούς, δημιουργώντας έτσι προβλήματα. «Εγώ δεν θα επένδυα σε μία περιοχή με τέτοιες ταχύτητες» σχολίασε στον «Χ» εργαζόμενος εργοστασίου της Βι.Πε. Κομοτηνής που ασχολείται με τα υπολογιστικά συστήματα.

Μέτρια ταχύτητα, υψηλές τιμές
Διεθνώς, σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) η Ελλάδα καταλαμβάνει την 92η θέση μεταξύ 196 στην ταχύτητα του διαδικτύου.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει, κατά μέσο όρο, τις πιο υψηλές χρεώσεις μετά το Βέλγιο, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κράτη-μέλη χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις «φθηνές» χώρες της Ε.Ε., τη δεύτερη «τις σχετικά φθηνές», την τρίτη τις «σχετικά ακριβές» και την τέταρτη τις «ακριβές» χώρες. 

Ανάλογα με το εξεταζόμενο πακέτο υπηρεσιών, η χώρα μας συγκαταλέγεται, κατά περίπτωση, είτε στην τέταρτη, είτε στην τρίτη.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr