Συστάθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή για τα 100 χρόνια Ελεύθερη Κομοτηνή | xronos.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Συστάθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή για τα 100 χρόνια Ελεύθερη Κομοτηνή

18/10/19 - 10:00
234235434-28.jpg

Εκπροσωπούνται οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής στην βραδινή συνεδρίασή του (16/10) όρισε τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό.

Σχετικά εισηγήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης:
«Εν όψει της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από το γεγονός της ενσωμάτωσης του τόπου μας στον εθνικό κορμό, η δημοτική αρχή της Κομοτηνής κι εγώ προσωπικά, αισθανόμαστε την ανάγκη να επαναδιατυπώσουμε την πίστη μας στην ανάγκη διαφύλαξης της ιστορικής μας μνήμης, η οποία και αποτελεί το ασφαλέστερο εχέγγυο, προκειμένου να οικοδομούμε το παρόν και το μέλλον μας με ασφάλεια και θετικές προοπτικές ανάπτυξης […]. Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και συνθήκες του πανηγυρικού εορτασμού της ιστορικής επετείου, σύστησα μια επιτροπή με συντονιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, η οποία θα σχεδιάσει δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και θα συγκεντρώσει προτάσεις φορέων, συλλόγων και πολιτών, και θα καταρτίσει μέχρι το τέλος του 2019 το τελικό προτεινόμενο σχέδιο».

Η συντονιστική επιτροπή
Θυμίζουμε ότι η επιτροπή στην οποία αναφέρεται η κος Γκαράνης είναι διαφορετική από την διαπαραταξιακή που συστάθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει ως πρόεδρο την Σοφία Μενεσελίδου και μέλη τους/τις: Δημήτρη Πολιτειάδη, Αναστασία Λιβεριάδου, Άρτεμη Τσολάκη, Χριστίνα Σόφτα.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή
Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής επίσης συστήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Η διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελείται από έναν εκπρόσωπο κάθε παράταξης κι έχει ως πρόεδρό της τον ίδιο τον δήμαρχο Κομοτηνής (κι εκπρόσωπο της Κοινωνίας Πολιτών) Γιάννη Γκαράνη. Ως μέλος συμμετέχει η πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Σοφία Μενεσελίδου. Εκπρόσωπο στην επιτροπή έχουν όλες οι παρατάξεις, ως εξής: Σύμπραξη Προοπτικής – Αντώνης Γραβάνης, Σπάρτακος – Κώστας Καραΐσκος, ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή Ελένη Λαφτσή, Ξε-Κίνημα για την Πόλη – Πέτρος Ζωγράφου, Λαϊκή Συσπείρωση – Γιάννης Λεβέντης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr