Θερμό καλωσόρισμα για τους πρωτοετείς της Ελληνικής Φιλολογίας | xronos.gr
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Θερμό καλωσόρισμα για τους πρωτοετείς της Ελληνικής Φιλολογίας

19/10/18 - 10:00

Ο Βασίλης Φωτιάδης από το Σουφλί ο πρώτος εισακτέος για τη φετινή χρονιά

"Ήρθατε για σπουδές στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας" είπε για να προκαλέσει φυσικά χαμόγελα, όμως βέβαιος ότι στην Κομοτηνή οι νέοι πρωτοετείς φοιτητές θα βρουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, τόσο εντός πανεπιστημίου όσο και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Με  τα λόγια αυτά του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, που για πρώτη φορά τέλεσε αγιασμό σε υποδοχή πρωτοετών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου. 

Με τους Μαρία Τζιάτζη, Ασημάκη Φλιάτουρα, Γεώργιο Τσομή, Ειρήνη Κορρέ και Σπύρο Κιοσσέ στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώθηκε φέτος η τελετή στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ. στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό από τον μητροπολίτη Μαρωνείας. Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόεδρο του Τμήματος καθηγήτρια Μαρία Τζιάτζη, η οποία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, το πανεπιστήμιο, τη σχολή, το τμήμα, τη βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια και τη γραμματεία.

"Όσα είναι χρήσιμα να τα γνωρίζουν άμεσα οι πρωτοετείς φοιτητές και βέβαια και το πρόγραμμα σπουδών. Τα παιδιά συνήθως έχουν απορίες για το πρόγραμμα σπουδών, τα δείχνουμε όλα με σχεδιαγράμματα και τα επεξηγούμε, τους προειδοποιούμε για προαπαιτούμενα μαθήματα, για φροντιστηριακά μαθήματα και στο τέλος και για την κοινωνική ζωή που μπορεί να έχουν εδώ στην Κομοτηνή, αλλά και για τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, όπως το πρόγραμμα Erasmus plus ή το Γραφείο Διασύνδεσης", ανέφερε η πρόεδρος του Τμήματος. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την πρακτική άσκηση η οποία είναι αμειβόμενη και η οποία, όπως είπε η κα Τζιάτζη "τους προετοιμάζει ώστε αργότερα να ανοιχτούν και σε άλλα επαγγέλματα και να μην περιοριστούν μόνο στη μέση εκπαίδευση".

Ακολούθησε η βράβευση του φοιτητή ο οποίος εισήχθη πρώτος στο Τμήμα. Ο Βασίλης Φωτιάδης ένας νέος από το Σουφλί είναι ο πρώτος εισακτέος για τη φετινή χρονιά. Μπορεί η αρχική του επιλογή να ήταν η Νομική Κομοτηνής, όμως η εισαγωγή του στην Ελληνική Φιλολογία τον βρίσκει ικανοποιημένο. "Θέλω να μείνω" μας λέει για την προοπτική συνέχισης των σπουδών του στη φιλολογία, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο του χρόνου να προσπαθήσει με το 10% για την εισαγωγή του στη Νομική. 

Όσον για την επιλογή της Κομοτηνής ως πόλη σπουδών ήταν συνειδητή, όπως αποκαλύπτουν τα λεγόμενα του νεαρού φοιτητή "η Κομοτηνή είναι μια τέλεια φοιτητούπολη και το Πανεπιστήμιο είναι πολύ ωραίο, βλέπουμε και τα μαθήματα μέχρι στιγμής ότι είναι απολαυστικά και μπαίνουμε σιγά - σιγά και εμείς στο πρόγραμμα". 

Με ένα γλωσσικό παιχνίδι, καλωσόρισε τους φοιτητές η κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή. Τις παροχές του πανεπιστημίου, παρουσίασε η αντιπρύτανης Ζωή Γαβριηλίδου παραθέτοντας ενδεικτικά τη δωρεάν μεταφορά και σίτιση των φοιτητών. 

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση του Πανεπιστημίου και του Τμήματος από την Επιτροπή τελετής υποδοχής πρωτοετών φοιτητών και του φοιτητικού συλλόγου από τον πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Διαμαντάκη. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr