Το Θρυλόριο το τρίτο χωριό που θα συνδεθεί με τον βιολογικό | xronos.gr
ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ

Το Θρυλόριο το τρίτο χωριό που θα συνδεθεί με τον βιολογικό

30/10/18 - 10:00
234235436-71.jpg

Με χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ από τον Φιλόδημο θα εκτελέσει το έργο η ΔΕΥΑΚ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να επισημοποιηθεί η ένταξη στον Φιλόδημο σημαντικών έργων αποχέτευσης και ύδρευσης στον Δήμο Κομοτηνής, με φορέα εκτέλεσης την ΔΕΥΑΚ. Στον τομέα της αποχέτευσης, πρόκειται για το έργο σύνδεσης με τον βιολογικό του οικισμού Θρυλορίου και έργο αναβάθμισης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Κομοτηνής. Συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ είναι τα έργα και θα αντλήσουν χρηματοδότηση μέσω του "Φιλόδημος Ι" και της πρόσκλησης "Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης" συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Σε αυτήν την πρόσκληση η ΔΕΥΑΚ κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή του έργου: "Εξωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Κομοτηνής"

Για πάγιο αίτημα των κατοίκων του Θρυλορίου, που ικανοποιείται έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου. Το Θρυλόριο είναι το τρίτο χωριό του Δήμου Κομοτηνής που θα συνδεθεί με τον βιολογικό, μετά το Κόσμιο και τον Ροδίτη. Με την παραπάνω χρηματοδότηση η ΔΕΥΑΚ θα εκτελέσει και έργο αναβάθμισης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου. Εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, θα γίνει στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού, με την ΔΕΥΑΚ να εξοικονομεί χρήματα, μέσω του Φιλόδημου, για τις εργασίες αυτές που κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα δαπανώντας από δικούς της πόρους. 

Στον τομέα της ύδρευσης, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί η ένταξη στο «Φιλόδημος Ι» στην πρόσκληση "Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση" συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, πρόταση 6 εκ. ευρώ εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ για δίκτυα ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής. 

Μέσω αυτής η ΔΕΥΑΚ θέλει να καλύψει 8 οικισμούς στους πρώην Δήμους Αιγείρου και Σιδηροχωρίου. Εκτός της πρότασης βρίσκεται ο οικισμός της Μελέτης, για τον οποίον όμως κατατέθηκε ξεχωριστή πρόταση στο Leader.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr