Τι είδαν, γεύτηκαν, φωτογράφισαν οι Κινέζοι στον Έβρο | xronos.gr
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 16 ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Τι είδαν, γεύτηκαν, φωτογράφισαν οι Κινέζοι στον Έβρο

02/03/19 - 10:00
234235436-10_6.jpg

Στο πλαίσιο του τουριστικού προγράμματος «Silk Road Itinerary» που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, καταλήγει στην Θεσσαλονίκη και διέρχεται τον ν. Έβρου

Η «Διδυμοτείχου Ανάδειξις» και η ΕΤΤ Τουριστική με έδρα στην Κίνα συνεργάζονται για την πραγμάτωση του τουριστικού προγράμματος «Silk Road Itinerary» που διεξάγετε από τις 24 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι στις 1 Μάρτιου 2019 και ο σχεδιασμός του ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη, καταλήγει στην Θεσσαλονίκη και διέρχεται διανύοντας τον ν. Έβρου.

Για τον λόγο αυτό μια ομάδα από 16 Κινέζους τουριστικούς πράκτορες που έχουν έδρα σε διάφορες πόλεις της Κίνας (Πεκίνο, Σαγκάι, Σεντσέν, Κουανγκτσόου κ.α.) και αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα τουριστικά σχήματα, ακολουθούν την διαδρομή και ανακαλύπτουν τις πόλεις και τα αξιοθέατα, με σκοπό να γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα και πακέτα που θα προβληθούν στις μεγάλες επερχόμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με πρώτη την COTTM - China Outbound Travel & Tourism Market 2019 στο Πεκίνο.

Στον Έβρο βρέθηκαν από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και επισκέφτηκαν όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα έδωσε εκ μέρους της "Διδυμοτείχου Ανάδειξις", ο Παναγιώτης Φυδανάκης που συνόδευε καθημερινά τους Κινέζους στις επισκέψεις τους στον Έβρο: "Η Διδυμοτείχου Ανάδειξις είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αναδείξουν την μεγάλη και πλούσια ιστορία, παράδοση και πολιτισμό που έχει το Διδυμότειχο. Το Διδυμότειχο ως μια βυζαντινή πρωτεύουσα έχει μεγάλη προίκα από όλες τις ιστορικές περιόδους και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο τουριστικό προϊόν. Για αυτό το λόγο κάναμε αυτή την πρωτοβουλία", λέει ο κος Φυδανάκης και εξηγεί ότι το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην συνεργασία "γίνεται από κοινού μια δράση στην οποία συνεργάζονται εμπορικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και της προβολής του τόπου μας. Ο Δήμος βοηθάει επικουρικά σε αυτό".

Διήλθαν όλο το νομό Έβρου, είδαν τα αξιοθέατα, τον Θρακικό Τύμβο, το Διδυμότειχο με το Βυζαντινό Κάστρο και με το Τέμενος Βαγιαζήτ, τους Μεταξάδες με τα πέτρινα σπίτια, το Σουφλί με το μετάξι, το δάσος Δαδιάς, την Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη. Στην Δαδιά η επίσκεψη ήταν οργανωμένη. Τους δόθηκε πληροφοριακό υλικό και ενημερώθηκαν για το καταφύγιο σπάνιων αρπακτικών, στην προστατευόμενη περιοχή Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης-Σουφλίου. Η υπεύθυνη Φιλιώ Τσιαταλτζάλη είχε φροντίσει ώστε η επίσκεψη να είναι δελεαστική κι ενδιαφέρουσα κάνοντας τους περισσότερους να σημειώσουν την προστατευόμενη αυτή περιοχή. Πολλές φωτογραφίες και βίντεο έκαναν οι Κινέζοι επισκέπτες και από τον αρχαιολογικό χώρο της Δοξιπάρας Ζώνης, όπου έγινε εμπεριστατωμένη ξενάγηση για τα σπάνια ευρήματα.

Με τοπικό ούζο και τσίπουρο, ελληνικά κρασιά, οι Κινέζοι τσούγκρισαν τα ποτήρια τους στο ζεστό γλέντι που ετοιμάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεοδώρα Καντακουζηνή Διδυμοτείχου, με χορούς από την Θράκη, με τις εντυπωσιακές στολές του χορευτικού συγκροτήματος. 

Το κλίμα παρέσυρε και τους επισκέπτες στον κυκλικό χορό σε μια προσπάθεια να ενσωματωθούν μουσικά. Μάλιστα δύο από τους Κινέζους πήραν μια κιθάρα και ερμήνευσαν δύο κινέζικα παραδοσιακά τραγούδια και χειροκροτήθηκαν.

Η στάση στις Φέρες ήταν η αφορμή να επισκεφθούν την ιστορική εκκλησία Παναγία Κοσμοσώτειρα, σημαντική βυζαντινή μαρτυρία, να ενημερωθούν προφορικά για το Δέλτα και το ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών, ενώ στην σύντομη υποδοχή για την οποία μερίμνησε ο αντιδήμαρχος Φερών Ν. Γκότσης στο τουριστικό κέντρο πληροφόρησης, δοκίμασαν βουβαλίσιο καβουρμά Βαφειάδη, ήπιαν τοπικό ούζο Φερών, πήραν λουκούμια με ρόδι Γιαννακίδη κ.ά. 

Οι άνθρωποι στον Έβρο που συνεργάστηκαν για την φιλοξενία των Κινέζων τουριστικών πρακτόρων προσδοκούν σε ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για την προβολή, ανάδειξη και ανάπτυξη του προικισμένου τόπου τους. "Μέχρι τώρα ήμασταν άγνωστοι τώρα γινόμαστε γνωστοί και πλέον είναι στο χέρι μας πώς να το λειτουργήσουμε", λέει χαρακτηριστικά ο κος Φυδανάκης. Η εξόρμησή τους ολοκληρώνεται στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr