Την τελευταία στιγμή για το Κτηματολόγιο | xronos.gr
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Την τελευταία στιγμή για το Κτηματολόγιο

01/11/19 - 10:00

Κοντά στο 70% όσοι δήλωσαν εμπρόθεσμα τα ακίνητά τους

Έληξε χθες Πέμπτη 31/10 η καταληκτική ημερομηνία για την κτηματογράφηση του υπόλοιπου νομού Ροδόπης και μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (19:00, 31/10) δεν δόθηκε άλλη παράταση, παρά τα σχετικά αιτήματα φορέων και πολιτικών.

Θυμίζουμε ότι το Κτηματολόγιο αφορά το υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, δηλαδή περιλαμβάνει τις περιοχές: Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα (και όλους τους μικρότερους οικισμούς που «υπάγονται» σε αυτές τις περιοχές).

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Δημήτρης Γκατζηρούλης, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, ΔΜΣ ΑΠΘ, εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας που διεξάγει την κτηματογράφηση στο υπόλοιπο νομού Ροδόπης, μετέφερε την βεβαιότητά του ότι δεν δοθεί άλλη παράταση. Ο κος Γκατζηρούλης μετέφερε την εικόνα από το γραφείο κτηματογράφησης Κομοτηνής όπου χθες τελευταία ημέρα υπήρχε «έντονη κινητικότητα», γιατί «πολλοί τα αφήνουν την τελευταία στιγμή, εμείς προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους».

Για μία ακόμη φορά ο αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός μετέφερε την πληροφορία ότι οι υπηρεσίες στο γραφείο κτηματογράφησης Κομοτηνής παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Όσον αφορά στο ποσοστό που μέχρι χθες τις απογευματινές ώρες είχε μπει στο κτηματολόγιο στο νομό Ροδόπης, αυτό υπολογίζεται περί του 70%, σύμφωνα με τον κο Γκατζηρούλη. Άξιο αναφοράς είναι πως η διαδικασία στο νομό Ροδόπης –χάρη στην πληροφόρηση- έχει πάει καλύτερα σε σχέση με άλλους νομούς, όμως και πάλι το 30% που υπολείπεται παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό.

Τέλος, ακόμη κι αν δεν δοθεί τελικά παράταση, η λήξη της προθεσμίας δεν σημαίνει απώλεια περιουσίας. Απλώς, όσοι κάνουν τις αιτήσεις εκπρόθεσμα, είναι πιθανό να τους βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο. Εν πάση περιπτώσει πάντως, όλοι καλούνται να κάνουν τις απαραίτητες αιτήσεις για να προστατεύσουν την περιουσία τους από κακοπροαίρετους.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr