Τρεις πινακίδες πρόβλεψης πυρκαγιάς στα δάση της Ροδόπης | xronos.gr
ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τρεις πινακίδες πρόβλεψης πυρκαγιάς στα δάση της Ροδόπης

08/05/19 - 10:00
3423432-20.jpg

Χειροκίνητα θα πρέπει να σημειώνεται πάνω στην πινακίδα η ημερήσια πρόβλεψη ένδειξης πυρκαγιάς

Τρεις πινακίδες πρόβλεψης πυρκαγιάς τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία στη Ροδόπη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, με τον υπεύθυνο αυτού δημοτικό σύμβουλο Θέμη Τζενετίδη να εξηγεί ότι η παρουσία των πινακίδων αυτών έγινε για να προληφθούν φαινόμενα εκδήλωσης πυρκαγιών. Στον δρόμο που οδηγεί στο δάσος Νυμφαίας, σε δρόμο της Καρυδιάς και σε σημείο κοντά στην Γρατινή τοποθετήθηκαν οι τρεις πινακίδες. Η τοποθέτησή τους συμπίπτει με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για την δασοπροστασία προκειμένου να μην κινδυνέψουν δασικές εκτάσεις.

Χειροκίνητα θα πρέπει να σημειώνεται πάνω στην πινακίδα η ημερήσια πρόβλεψη ένδειξης πυρκαγιάς. Η διαδικασία αυτή θα τηρείται κάθε φορά που η ημερήσια πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς είναι πάνω από δύο. Στην πινακίδα υπάρχουν 5 επίπεδα και αυτήν την στιγμή η ένδειξη βρίσκεται στο «Χαμηλή».  Υπάρχουν ακόμα οι ενδείξεις για «μέση», «υψηλή», «πολύ υψηλή» και «κατάσταση συναγερμού». Κάθε διερχόμενος προς τον δασικό όγκο της Ροδόπης θα μπορεί να ενημερωθεί για την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς κάθε μέρα, μεριμνώντας έτσι να αποφεύγει συμπεριφορές που μπορούν να  θέσουν σε κίνδυνο το δάσος. 

Στον κατεύθυνση της προστασίας των δασών από πυρκαγιές ο Δήμος Κομοτηνής πρόσφατα εξοπλίστηκε με ένα σύγχρονο όχημα Πολιτικής Προστασίας τύπου 4x4 με ειδικό εξοπλισμό. Από ένα τέτοιο όχημα παραδόθηκε στους Δήμους-μέλη του διαδημοτικού δικτύου για την Πολιτική Προστασία μέσω του Προγράμματος «eOUTLAND». Συγκεκριμένα, τα οχήματα παρέλαβαν εκπρόσωποι των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, και Κομοτηνής. Τα οχήματα προορίζονται να υποστηρίξουν τη λειτουργία και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών στo πλαίσιo του προγράμματος eOUTLAND το οποίο αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας σε προστατευμένες περιοχές NATURA μέσα από την πιστοποιημένη εκπαίδευση και στήριξη των εθελοντών πολιτικής προστασίας. Στον Δήμο Κομοτηνής το όχημα, όπως μας ενημέρωσε ο κος Τζενετίδης, θα διατέθει σε εθελοντές για τις περιπολίες που θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών
Στο μεταξύ εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.  Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την πρόσληψη εννιακοσίων εξήντα δύο ιδιωτών ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ως διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής αυτής, η οποία θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή Αρχηγού Π.Σ. έως και την 31η Οκτωβρίου 2019.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση Αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών. Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 08-05-2019 μέχρι και την Τετάρτη 15-05-2019, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00΄ μέχρι 15:00΄ στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους και να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Οι υποψήφιοι θα επιλέγουν μία από τις δύο ειδικότητες, α) του εργάτη πυρόσβεσης -διάσωσης και β) του οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων με απαραίτητη την επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ' κατηγορίας.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr