Βελτιώνεται η οδοποιία της Ροδόπης | xronos.gr
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Βελτιώνεται η οδοποιία της Ροδόπης

07/05/20 - 10:00
24234-2.jpg

Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τσαλικίδης: «Θα συνεχίζουμε από την είσοδο της πόλης μέχρι την τουριστική περιοχή της Ροδόπης»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης».  Κύριοι στόχοι των τεχνικών παρεμβάσεων είναι η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, σε κόμβους που εξυπηρετούν υψηλό φόρτο τοπικής και υπερτοπικής κυκλοφορίας, προς περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος  της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνολικά, οι εργασίες περιλαμβάνουν οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (διαγράμμιση και  τοποθέτηση πινακίδων), αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και εφαρμογή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης στις θέσεις:

  • κόμβος Υφαντών (Δυτική έξοδος πόλης Κομοτηνής) έως πριν τον κόμβο Σχολής Αστυνομίας επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – όρια Ν. Ξάνθης,
  • μετά τον κόμβο της Σχολής Αστυνομίας έως κόμβο Αιγείρου επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - όρια Ν. Ξάνθης,
  • τμήμα Επαρχιακής οδού διερχόμενης του οικισμού Πόρπης και κόμβος Μέσης - Γλυφάδας επί της επαρχιακής οδού Μέσης - Παγουρίων,
  • σύνολο των κόμβων επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνής - Ξυλαγανή - Παραλία Μαρώνειας μέσω Μαρώνειας με έναρξη τον οικισμό Κοσμίου.

Αυτό το διάστημα εργασίες πραγματοποιούνται στην δυτική είσοδο Κομοτηνής. Από το σημείο, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εξέπεμψε μήνυμα: «Συνεχίζουμε έργα οδοποιίας για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της θερινής περιόδου» και γνωστοποίησε πως «θα συνεχίσουμε από την είσοδο της πόλης μέχρι και την τουριστική περιοχή της Ροδόπης». Τέλος, ζήτησε «την κατανόηση των οδηγών αυτό το διάστημα».

Το περασμένο διάστημα, επίσης, ολοκληρώθηκε η εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών, στους κόμβους Γλυφάδας και Μαρώνειας, σε οδό που διέρχεται του οικισμού της Πόρπης και στην είσοδο της Ξυλαγανής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr