Ξανά φόλες στο Κρυονέρι, νομικά κινείται ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών | xronos.gr
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ

Ξανά φόλες στο Κρυονέρι, νομικά κινείται ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

18/01/20 - 9:00

Μετά το μπαράζ περιστατικών τους τελευταίους μήνες, δημόσια τοποθετήθηκε ο Ντ. Χαριτόπουλος

Νέα περιστατικά θανάτωσης ζώων, με δηλητήριο, είχαμε μεσοβδόμαδα στο Κρυονέρι ν. Ροδόπης. Στην παραθαλάσσια αυτή τοποθεσία του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι βρίσκουν αδέσποτα ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, από φόλες που πετούν ασυνείδητοι. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει, γι’ αυτό με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος βεβαιώνει ότι θα κινηθεί «νομικά προκειμένου να τιμωρηθούν οι ιθύνοντες».

Ο δήμαρχος «καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων ζώων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία συγχρόνως γίνεται γνωστό το εξής: «Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επαναπροώθηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο».

Πάντως, για του λόγου το αληθές, οι μέχρι στιγμής προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου θανάτωσης ζώων, καθώς και διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών σε όλο τον όγκο του Δήμου, δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία ούτε από τις παλιότερες αλλά ούτε από τη νυν δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr