Ξεκινάει η τηλε-εκπαίδευση στο ν. Ροδόπης | xronos.gr
ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ξεκινάει η τηλε-εκπαίδευση στο ν. Ροδόπης

20/03/20 - 10:00

Σε αχαρτογράφητα «ύδατα» η εκπαιδευτική κοινότητα πανελλαδικά

Στις 11/03/2020 ελήφθη το πρώτο δραστικό μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ήτοι η 14ήμερη αναστολή λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων. Στις 24/03 λήγει η εκπαιδευτική «καραντίνα» κι όλα δείχνουν ότι θα δοθεί παράταση. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα οι μαθητές των σχολείων δεν κάνουν μαθήματα, καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα «ύδατα» για την ελληνική εκπαίδευση, που δεν ήταν οργανωμένη εκ των προτέρων για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα δήλωσε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου στο ράδιο Χρόνος 87.5fm από την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η τηλε-εκπαίδευση αρχικά για τους μαθητές Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια για τις υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου. Η ανταπόκριση των καθηγητών είναι σχεδόν στο 100%, με την κα Κοσμίδου να μεταφέρει την εικόνα ότι «οι καθηγητές το βλέπουν θετικά ως μία ευκαιρία απόδειξης, ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι παρούσα και γράφει ιστορία».

Δανείστε έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή!
Με δεδομένο ότι δεν διαθέτουν όλοι οι μαθητές της Ροδόπης τον δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ξεκίνησε από την περιφερειακή σύμβουλο Φελίνα Καζάκου μία σημαντική διαδικτυακή πρωτοβουλία. 

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε: «σε λίγες μέρες εκατοντάδες μαθητές στη Ροδόπη, όπως σε όλη τη χώρα, θα κληθούν να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα. Κάποιοι από αυτούς αδυνατούν, καθώς οι οικογένειές τους, δεν διαθέτουν και δεν μπορούν να αγοράσουν Η/Υ. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην εύρεση μεταχειρισμένων Η/Υ που θα καλύψουν τις ανάγκες αυτών των παιδιών. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Γιώργο Παπαλεξάνδρου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και εθελοντικά δημιούργησε το λογότυπο της δράσης».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία στο 6932378074.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr