Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στην Εγνατία Οδό στη Ροδόπη | xronos.gr
ΑΠΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στην Εγνατία Οδό στη Ροδόπη

26/04/19 - 10:00

Σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Ιάσμου έως τον Α/Κ Μέστης και αντίστροφα

Στην εκτέλεση εργασιών, αποκατάστασης φθορών σε στοιχεία του αυτοκινητόδρομου «Εγνατία οδός» εντός του νομού Ροδόπης, θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Εγνατία Οδός Α.Ε. Τον Φεβρουάριο του 2019 από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της εταιρίας Απόστολος Αντωνούδης, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, είχε κάνει γνωστό ότι δόθηκε το "πράσινο φως" από το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο έχει αποστείλει το σχετικό τεχνικό δελτίο, προκειμένου να επισκευάσει βλάβες του οδικού δικτύου, με την χρηματοδότηση να αφορά τμήματα του δικτύου στους νομούς Ροδόπης και Έβρου και συγκεκριμένα το δίκτυο Ιάσμου - Μέστης και Αλεξανδρούπολης – Αρδανίου.  

Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες καθώς το δίκτυο στη Ροδόπη έχει καταστεί δεόντως προβληματικό, όπως έχει καταδείξει με σχετικό δημοσίευμα ο "Χ". Φθαρμένο οδόστρωμα και πολλά προβληματικά σημεία, από την δυτική είσοδο Κομοτηνής μέχρι και τον Ίασμο, αλλά και πάνω στην γέφυρα Κομψάτου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και προς Σάπες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ένα έτος  
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τμήμα της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών άμεσης επέμβασης μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης φθορών σε στοιχεία του αυτοκινητόδρομου, της «Εγνατίας Οδού» από τον Α/Κ Ιάσμου έως τον Α/Κ Μέστης και αντίστροφα.

Οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού. Το μέγιστο μήκος των εργασιών καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και να γνωστοποιούνται εγγράφως στην Αστυνομική Διεύθυνση. Επίσης αποφασίστηκε να μην εκτελεστούν εργασίες κατά τις επίσημες αργίες και εορταστικές περιόδους όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση της κυκλοφορίας των οχημάτων (1η Μαΐου, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου, Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανίων κ.λ.π.) ενώ σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λ.π). 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από την Τρίτη 30-04-2019 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 30-04-2020 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.  
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr