Ξυλαγανή: Τι λέει το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών στο Δημοτικό | xronos.gr
«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ξυλαγανή: Τι λέει το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών στο Δημοτικό

21/09/19 - 10:00

Πρόεδρος ΚΤΕΛ ν. Ροδόπης Π. Δεληγκιόζης: «Δεν έχουμε mini bus και δεν γίνεται να μπούμε στα Εργατικά»

Απάντηση στη διαμαρτυρία των γονέων των μαθητών της Ξυλαγανής για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, έδωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης Πέτρος Δεληγκιόζης, μέσω του «Χ».

Αυτό που έχει προκαλέσει την αντίδραση των γονέων είναι ότι το λεωφορείο φέτος δεν μπαίνει μέσα στα Εργατικά για να πάρει τους μαθητές, παρά μόνο αν αυτοί βγουν στη στάση. Αν όμως τα παιδιά βγουν στη στάση, κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, λένε οι γονείς, όμως ο κος Δεληγκιόζης εξηγεί ότι το θέμα είναι πρακτικό και όχι «άρνησης» του ΚΤΕΛ να εξυπηρετήσει. 

«Εμείς εξυπηρετούσαμε τα εργατικά περίπου 6 χρόνια, αλλά ήταν ένα mini bus. Φέτος όμως επειδή οι ανάγκες είναι διαφορετικές και τα mini bus πήγαν στα ορεινά έχουμε βάλει μεγάλο λεωφορείο. Ο οδηγός λέει ότι δεν μπορεί να μπει μέσα στα εργατικά και το επιβεβαιώνει και δάσκαλος του σχολείου. Από κει και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε;», λέει συγκεκριμένα ο κος Δεληγκιόζης.

Άλλαξαν οι ανάγκες, άλλαξαν τα λεωφορεία
Το ΚΤΕΛ Ροδόπης εξυπηρετεί καθημερινά 2.200 μαθητές. Φέτος όμως ο αριθμός των μαθητών στα ορεινά του νομού αυξήθηκε, γεγονός που ανάγκασε το ΚΤΕΛ να αλλάξει το οχήματα του και να στέλνει περισσότερα mini bus στα ορεινά. Έτσι το λεωφορείο που ξεκινάει από Ίμερο και περνάει από Ξυλαγανή είναι μεγάλο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μπει στα Εργατικά, λόγω της χωροταξίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι «υπάρχει πρόγραμμα να βάλουμε κι άλλα mini bus στη γραμμή. Όταν τα βγάλουμε, ευχαρίστως να εξυπηρετήσουμε και την Ξυλαγανή».

Μέχρι όμως να γίνει η προμήθεια των mini bus, οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών θα πρέπει είτε να επιτρέπουν στα παιδιά τους να βγαίνουν στη στάση, είτε να τα μεταφέρουν στο σχολείο οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr