Ζήτημα επιβίωσης η αριθμητική διεύρυνση της καταναλωτικής βάσης της Ροδόπης | xronos.gr
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ζήτημα επιβίωσης η αριθμητική διεύρυνση της καταναλωτικής βάσης της Ροδόπης

19/02/19 - 10:00
2343254-4.jpg

Ο πολιτικός παρουσίασε το "Νέο σχέδιο για τη Ροδόπη του μέλλοντος", ζήτησε ενιαίο μέτωπο πολιτικών, αυτοδιοίκησης και φορέων και την αγορά της Ροδόπης

Με την αγορά της Ροδόπης συζήτησε ο τέως υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης το απόγευμα της Κυριακής 17/2 στη Λέσχη Κομοτηναίων, προετοιμάζοντας ένα "Νέο σχέδιο για τη Ροδόπη του μέλλοντος", ζητώντας ενότητα πολιτικών, αυτοδιοικητικών και φορέων για την σωτηρία της αγοράς της Ροδόπης.

Παρουσίαση και συζήτηση με τους φορείς
Παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής αγοράς και πολλών επιχειρηματιών και επαγγελματιών του ν. Ροδόπης, ο Θρακιώτης πολιτικός ενημέρωσε για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μελέτη του για τη Ροδόπη που βασίστηκε σε ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή, από την Τράπεζα της Ελλάδας, την ΕΛΣΤΑΤ, τη Eurostat, το ΣΒΒΕ, την ΕΤΒΑ, τον ΣΕΤΕ, την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρήσεων Θράκης και την PWC.

Στόχος, κατά τον πολιτικό, είναι "πρώτα από όλα να δούμε τα δεδομένα που ισχύουν στο νομό Ροδόπης, τη δημογραφική πορεία της τοπικής κοινωνίας, την πορεία της αγοραστικής δύναμης της τοπικής αγοράς, τις συνέπειες που αφήνει πίσω της η κρίση, να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα ανακάμψουμε, στόχους που θα μας οδηγήσουν με ενιαία φωνή και αποτελεσματική διεκδίκηση". Ο ίδιος συζήτησε τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές της τοπικής Οικονομίας. Άκουσε εισηγήσεις και συνδιαμόρφωσε μαζί με τις τοπικές δυνάμεις προτάσεις, που μπορούν να συναποτελέσουν τη βάση ενός νέου οδικού χάρτη για τη Ροδόπη, ένα νέο σχέδιο για την έξοδο της από την κρίση, την ανασυγκρότηση της και την ανάπτυξη της.

Ευρ. Στυλιανίδης: Κανένας δεν θα έρθει να μας σώσει
"Περιφέρεια, αυτοδιοίκηση και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση πρέπει το 2019 να έχουμε ενιαίο λόγο και στόχο, αν θέλουμε να επιτύχουμε γρήγορα αποτελέσματα για την περιοχή. Κανείς δε θα έρθει να μας σώσει. Ο τόπος μας είναι δική μας υπόθεση", δήλωσε ο πολιτικός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "την Θράκη και την Ροδόπη την σέβονται μόνο όταν είναι δυνατή". Έδωσε κατόπιν τον δικό του ορισμό για το τι εστί δύναμη, ήτοι:  "Ένα ξεκάθαρο νέο σχέδιο για τη Ροδόπη που θα το συνδιαμορφώσουμε και θα το υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Συντονισμός και ενότητα των τοπικών δυνάμεων στην κάθε διεκδίκηση. Ισχυρή Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση". "Βγαίνουμε από έναν φαύλο κύκλο της οικονομίας, με την ελπίδα ότι θα ανακάμψουμε, πήρα μία πρωτοβουλία την οποία θεωρώ αναγκαία", πρόσθεσε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ζητώντας συστράτευση για τις επιχειρήσεις της περιοχής "πέρα και πάνω από τα κόμματα".

Στόχος η αριθμητική διεύρυνση της αγοράς της Ροδόπης
Κατά τον κο Στυλιανίδη, προκειμένου να ανασάνουν οι επιχειρήσεις του τόπου υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη, αύξηση της αγοραστικής δύναμης του υφιστάμενου καταναλωτικού κοινού, κάτι που έχει να κάνει κυρίως με την γενική οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Το δεύτερο, διεύρυνση της δύναμης της αγοράς αριθμητικά. "Το δεύτερο σε έναν βαθμό επηρεάζεται από εμάς", αναγνώρισε ο κος Στυλιανίδης, μιλώντας για την ανάγκη αύξησης των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το ζητούμενο να καταναλώσουν σε Κομοτηνή και στα παράλια του νομού Ροδόπης μερικοί από τα εκατομμύρια διερχόμενων μέσω Νυμφαίας, να προσελκυθούν περισσότερες ομαδικές εκδρομές στο νομό Ροδόπης. "Δεν έχουμε περιθώρια για κομματικές συγκρούσεις, χρειάζεται κοινή προσπάθεια με ξεκάθαρο σχέδιο", κατέληξε.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr