Κ. Αμούτζας: "Δεν πιστεύουμε στο χριστιανοί - μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στο άξιοι άνθρωποι" | xronos.gr
ΞΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κ. Αμούτζας: "Δεν πιστεύουμε στο χριστιανοί - μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στο άξιοι άνθρωποι"

26/01/19 - 10:00

Ώριμος όσο ποτέ ζητάει την ψήφο των κατοίκων του Δήμου Ιάσμου και καταγγέλλει "ο Δήμος Ιάσμου έχει χάσει πολλά τα τελευταία επτά χρόνια"

Με αυτοδιοικητική πείρα στις αποσκευές του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ιάσμου, τέως δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας, πέφτει ξανά στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και ζητάει την ψήφο χριστιανών και μουσουλμάνων στις εκλογές του Μαίου 2019.

"Δεν είμαι μόνος μου, έχω μαζί μου μία ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση πάρα πολλά χρόνια", σχολιάζει ο υποψήφιος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, για να προσθέσει μία ώριμη σκέψη: "Εμείς πιστεύουμε πάντα στην κοινή κάθοδο, δεν πιστεύουμε στο χριστιανοί - μουσουλμάνοι, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άξιοι άνθρωποι να αναλάβουν την διοίκηση ενός δήμου και να την πάνε μπροστά. Το αν αυτοί είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί ποσώς μας ενδιαφέρει", κάτι που έχει αποδείξει ο ίδιος ως αυτοδιοικητικός και ως επικεφαλής, καθώς δεν κατέβηκε με αμιγώς χριστιανικό συνδυασμό, επιδιώκοντας την σύνθεση. "Όταν ήμουν δήμαρχος είχα δύο χριστιανούς και δύο μουσουλμάνους αντιδημάρχους", πληροφορεί σχηματικά.

Βλέπει ως σύμμαχο την απλή αναλογική
Αναφορικά με τον καινούργιο νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήγησε πως "δίνει την δυνατότητα στους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι εκλέγονται στις δημοτικές περιφέρειες να κρατήσουν την εκλογή τους, δηλαδή, εγώ στην προηγούμενη δημοτική αρχή έβγαζα 11 δημοτικούς συμβούλους και έμεινα με 7 γιατί ο νόμος έλεγε ότι αυτός που θα γίνει δήμαρχος a priori, θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία, να έχει 16 δημοτικούς συμβούλους". Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξαναβάζει, ήτοι η απλή αναλογική, με την οποία επιδιώκει την όσο το δυνατό ευρύτερη παρουσία δημοτικών συμβούλων του στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν καταφέρει να βγει δήμαρχος.

"Ο Δήμος Ιάσμου έχει χάσει πολλά τα τελευταία επτά χρόνια"
Με όποιο εκλογικό νόμο, όμως, τα προβλήματα παραμένουν στον Δήμο Ιάσμου, με τον κο Αμούτζα να λέει σχηματικά μερικά εξ αυτών: "Όλος ο Γιακάς έχει κεράσια και δεν έχει νερό να τα ποτίσει, όλος ο κάμπος έχει βαμβάκια και δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν την ΔΕΗ, όλο το βουνό έχει κτηνοτρόφους αλλά έχει να μπει μπουλντόζα να φτιάξει τους δρόμους εδώ και επτά χρόνια.

Είμαστε η μοναδική περιοχή της Ελλάδος που όλος ο ορεινός όγκος δεν έχει ένα μέτρο ασφάλτινη διαδρομή", κατηγορεί, για να προσθέσει κι άλλα προβλήματα που ήρθαν στο προσκήνιο: "Εγώ την κριτική μου στον κο Ισμέτ την κάνω κάθε μέρα, του είπα ο Δήμος Ιάσμου έχει χάσει πάρα πολλά πράγματα τα επτά τελευταία χρόνια, έκλεισε ο ΟΤΕ, κλείνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κλείνει η Εθνική Τράπεζα, θα κλείσει και η άλλη τράπεζα, πουλήθηκαν τα κονιάματα Ιάσμου που ήταν μια επιχείρηση που ο Ίασμος είχε το 40%".

Μείζον στα ζητήματα που αναφέρει ανακύπτει η πτώση της γέφυρας Κομψάτου και η έλλειψη αντανακλαστικών από την δημοτική αρχή. "Εμείς τι πρόταση κάνουμε;", διερωτάται ο δήμαρχος, καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή αρκείται στο να λέει ότι το θέμα είναι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κι όχι του Δήμου. 
Γνώστης των τοπικών ζητημάτων, ο κος Αμούτζας δεν περιορίζεται στα παραπάνω, προσθέτοντας μία πλειάδα λοιπών σημειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Ιάσμου και των γύρω περιοχών. 

Οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr