Ντ. Χαριτόπουλος: "Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών" | xronos.gr
ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Ντ. Χαριτόπουλος: "Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών"

26/01/19 - 10:00

Προτάσσει πλήθος παραδειγμάτων χαμένων ευκαιριών, δηλώνει έτοιμος για την εκλογική μάχη, "να παραμείνουν οι Σάπες διοικητικό κέντρο" ζητάει μεταξύ άλλων

Να μπει ένα τέλος στις χαμένες ευκαιρίες για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, θέλει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τέως δήμαρχος Σαπών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο ράδιο Χρόνος 87,5fm παραχώρησε ο εκδότης της Ελεύθερης Άποψης Σαπών και επί χρόνια αυτοδιοικητικός.

Να παραμείνουν οι Σάπες διοικητικό κέντρο
"Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία εκπομπή ...για το τι κλείνει στις Σάπες, κάτι που θα ήταν πολύ στενάχωρο. Δυστυχώς, η επαρχία Σαπών φθίνει, δεν αναφέρομαι μόνο στις Σάπες, αλλά σε όλο τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών", είπε κατηγορηματικά, εκφράζοντας το αίτημα να παραμείνουν οι Σάπες διοικητικό κέντρο. Με βασικότερα επιχειρήματα ότι οι περισσότεροι νομοί ανά την Ελλάδα έχουν δύο διοικητικά κέντρα, πως η Κομοτηνή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του νομού και με το πρόταγμα ότι η αφαίρεση των υπηρεσιών από τον τόπο σημαίνει αφαίρεση της οικονομικής ζωής, ο κος Χαριτόπουλος ζητάει οι Σάπες να βγουν από την απαξίωση.

Βλέπει χαμένες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς
Χαμένες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς βλέπει ο υποψήφιος. Κομίζει το πρόσφατο παράδειγμα της Εθνικής τράπεζας, για να πει ότι έχει μεν μία αισιοδοξία ότι δεν θα κλείσει το κατάστημα τελείως - έστω ότι θα παραμείνει ανοιχτό ως γραφείο εξυπηρέτησης - αλλά σημειώνει ότι "έβγαζαν σακούλες και πετούσαν πράγματα έξω", δηλαδή κινητικότητα που θυμίζει ...λουκέτο.

Προτάσσει, όμως, και άλλα συγκεκριμένα επιχειρήματα: Πρώτον, την μη σύνδεση του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών με το φυσικό αέριο. "Ο TAP ήταν μία χαμένη ευκαιρία, δεν γίνεται να περνάει το φυσικό αέριο δίπλα μας και να μην βγαίνει μία παροχή στο ΒΙΟ.ΠΑ.", λέει και προσθέτει ότι "θα έδινε κίνητρο ώστε στο μέλλον να εγκατασταθεί μία ακόμη επιχείρηση εκτός από την Pharmathen". Δεύτερον, την ελλιπή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Κατά τον κο Χαριτόπουλο "από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών δεν ξεπερνάει από το 2010 τα 10 εκ. ευρώ, ενώ αντίστοιχοι Δήμοι όπως ο Δήμος Σουφλίου έχουν περάσει τα 30 εκ. ευρώ". Τρίτον, την ελλιπή χρηματοδότηση από προγράμματα του υπουργείου όπως τον Φιλόδημο, για τον οποίο παραδέχεται "πήραμε 250.000 ευρώ, αλλά θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα, αν είχαμε ετοιμότητα σε μελέτες". 

Παραθέτει κι άλλα παραδείγματα, καθημερινότητας, όπως τη μη ένταξη των σχολείων του Δήμου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων ή στο πρόγραμμα σχολικής κολύμβησης, τη μη αξιοποίηση του παρατημένων υποδομών, και άλλα. Παραδέχεται όμως πως πολλά έχουν αλλάξει από την εποχή που ήταν ο ίδιος δήμαρχος. Τότε, "εάν ήξερες να διεκδικείς, έπαιρνες, κι άλλοι Δήμοι ομοειδείς με τον δικό μας δεν έπαιρναν, γιατί δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν. Στα χρόνια μας πρέπει να έχεις ως Δήμος την ετοιμότητα των μελετών", λέει σχηματικά.

Πέντε άξονες για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κος Χαριτόπουλος αναδεικνύει τους πέντε άξονες, στους οποίους κατά τον ίδιο βασίζεται και πρέπει να αναπτυχθεί ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών: 1. Τουρισμός, 2. Πολιτισμός, 3. Πολυπολιτισμικότητα, 4. Διοικητικό Κέντρο, 5. Γεωργία/Κτηνοτροφία. Μάλιστα, όπως δηλώνει, θέλει οι Σάπες να παραμείνουν το διοικητικό κέντρο, η Ξυλαγανή να αναδειχθεί σε αγροτοκτηνοτροφικό κέντρο, η Μαρώνεια ως πολιτιστικό και όλα τα παράλια του Δήμου ως τουριστικό. Για τον τουρισμό, μάλιστα, φέρει ένα ακόμη επιχείρημα: "Είναι λυπηρό να είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που δεν έχει ούτε μία γαλάζια σημαία, ενώ η ΑΜ-Θ έχει συνολικά 23 γαλάζιες σημαίες. Να μην έχουμε ούτε μία πολυσύχναστη ακτή - δηλαδή με ναυαγοσώστη, προσβασιμότητα - χώρους υγιεινής". Κατά τον ίδιο χρειάζεται προγραμματισμός, ώστε κάθε χρόνο να δίνεται έμφαση σε μία ακτή, κι έτσι σε βάθος πενταετίας μία - μία να έχουν προχωρήσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο.

Καταληκτικά, ο κος Χαριτόπουλος,  επικύρωσε στο ράδιο Χρόνος την υποψηφιότητά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι χρέος του να κατέλθει στις κάλπες, για να δείξει πως μπορεί να υλοποιήσει όλα για όσα κατηγορεί τη νυν διοίκηση. Προσθέτει, όμως, ότι δεν τον ενδιαφέρει η στείρα αντιπολίτευση, φέρνοντας ως παράδειγμα τις πολλές ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ιδίως σε μείζονα ζητήματα της περιοχής. "Κάνουμε εποικοδομητική κριτική", λέει και καταληκτικά δηλώνει πως "μας ενδιαφέρει το καλό του τόπου μας".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr