Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ανακοίνωση της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», για τους εμπρησμούς σε αυτοκίνητα σε δρόμους του Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο συνδυασμός μας, «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», καταδικάζει τις πράξεις τυφλής βίας από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, η οποία υπονομεύει τα συμφέροντα και την προοπτική των μικρομεσαίων κοινωνικών τάξεων και των οικογενειών τους. Τέτοιες δολιοφθορές, και μάλιστα μέσα στις γειτονιές, έχουν ως αποτέλεσμα  την συντηρητικοποίηση και τον φόβο των πολιτών, και δημιουργούν συνθήκες που υπονομεύουν την κοινωνική και οικονομική εξέλιξη των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, με την ευκαιρία, η παράταξή μας επαναφέρει το ζήτημα της απαράδεκτης αποσύνδεσης της πόλης μας από το αστυνομικό της τμήμα. Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης μας σε κεντρικότερο σημείο ώστε να μπορεί να επιτηρεί αποτελεσματικότερα τις γειτονιές μας.

Υπενθυμίζουμε δε, ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία επελέγη κατά την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα εξυπηρετεί κυρίως την προάσπιση της ασφάλειας του Πολεοδομικού Κέντρου της πόλης μας και των εταιριών που στεγάζονται εκεί, αντί να τίθεται ευχερέστερα και γρηγορότερα στην υπηρεσία των Μαρουσιωτών. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εποπτεύεται επαρκώς το παραδοσιακό κέντρο, οι γειτονιές και τα οικογενειακά καταστήματα.

Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και οι αντίστοιχες και «ομογάλακτες» διοικήσεις του Δήμου μας, έχουν αναμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες, ακριβώς γιατί αποδέχτηκαν αυτές τις πολιτικές επιλογές, που χαρακτηρίζονται από την άνιση διάθεση χρημάτων και έμψυχου δυναμικού σε βάρος του συμφέροντος της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ