Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Βρεφονηπιακοί –Παιδικοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε ιδιόκτητους χώρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που απαντούν θετικά στα ζητούμενα της πόλης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης προχωρά σ’έναν κύκλο Απολογισμού- Οκτώ χρόνων δουλειάς 2011-2018.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στις κοινωνικές δομές η Δημοτική Αρχή κατάφερε να μεταφέρει βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς από ενοικιαζόμενα καταστήματα και διαμερίσματα σε ιδιόκτητους χώρους. Μ’αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε τη μείωση των εξόδων από μισθώσεις στο 1/3 του αρχικού κόστους. Παράλληλα σε ιδιόκτητους χώρους μεταφέρθηκαν και τα ΚΑΠΗ της πόλης .

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Ο στόχος μας από την αρχή ήταν σαφής: η ασφάλεια των παιδιών μας και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Σήμερα φιλοξενούμε 900 βρέφη εκ των οποίων τα 500 είναι μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Προχωρήσαμε στην κατασκευή νέων σταθμών, σε αναμορφώσεις παλαιότερων αλλά και στη μεταφορά τους σε ανακαινισμένα κτίρια. Ακόμη ανακατασκευάσαμε παιδικές χαρές μέσα στους σταθμούς και τοποθετήσαμε πιστοποιημένα όργανα που να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας».

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προχώρησε στην κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών σε Νίκαια (Π. Ράλλη-Κομνηνών & Αχιλλέως) και στον Αγ.Ι. Ρέντη (Καβάφη), στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στην οδό Νέστορος στη Χαλκηδόνα και στη ΧΑΝ , στην αναμόρφωση παιδικού σταθμού στο πρώην ΠΙΚΠΑ . Ολοκλήρωσε την κατασκευή παιδικού σταθμού στην οδό Τυάνων και μετέφερε τον 5ο και 7ο Παιδικό σταθμό από ακατάλληλους χώρους πολυκατοικιών σε ανακαινισμένα κτίρια στη Νεάπολη. Στον προγραμματισμό της έχει εντάξει την ανέγερση νέου μεγάλου κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Άνω Νεάπολη που θα στεγάσει τον 5ο και 7ο παιδικό σταθμό.

Όσον αφορά στην Τρίτη Ηλικία  από δωρεές μεταφέρθηκαν σε νέους ανακαινισμένους και  ιδιόκτητους χώρους τα εξής ΚΑΠΗ: Το 8ο ΚΑΠΗ μεταφέρθηκε στην οδό Ραιδεστού  και το 6ο ΚΑΠΗ στην οδό Εφέσου. Στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η μεταφορά του 1ου ΚΑΠΗ από την οδό Ναζιανζού σε ιδιόκτητο κτίριο όπου στεγαζόταν το πρώην  ΙΕΚ Νίκαιας το οποίο θα ανακαινιστεί πλήρως με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ