Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Πλούσιο πρόγραμμα στον “Πολιτιστικό Φεβρουάριο” από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού παρουσιάζει το πλούσιο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Φεβρουαρίου» με ποικίλες εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και συναυλίες και ειδικό παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/02 & ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ
Η θεατρική ομάδα του ΚΑΠΗ του ΔΟΚΜΕΠΑ παρουσιάζει την αγαπημένη κλασσική κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Ευθυμίας Μπαρτσώκα. Μία πλούσια γυναίκα με απίστευτη ξενομανία ταλαιπωρεί όλη την οικογένεια. Διοργάνωση: ΔΟΚΜΕΠΑ.
Ώρα Έναρξης: 18.30, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/02
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ
Η μεικτή χορωδία «Μουσικά Ηχοχρώματα» υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μουζάκη παρουσιάζει σε πνεύμα γιορτινό ένα ανθολόγιο μεγάλων δημιουργών όπως οι Σ. Ξαρχάκος, Β. Τσιτσάνης, Ν. Γκάτσος κ.ά. Συμμετέχουν: Κ. Τσουγγαράτου (σοπράνο), Δ. Τσολάκη (σοπράνο), Μ. Αλεξιάδης – Δ. Καλογερόπουλος (λαϊκοί τραγουδιστές). Συνοδεύουν: Γ. Ολέμσκαγια (πιάνο), Δ. Καλογερόπουλος (μπουζούκι), Μ. Αλεξιάδης (κιθάρα), Σ. Γοώτης (φλάουτο) και χορευτικό σχήμα.
Ώρα Έναρξης: 19.00. Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: 9 ΦΕΓΓΑΡΙΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΗΚΑ
Η αγαπημένη τραγουδίστρια σε μία παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα, με τραγούδια και λέξεις που δένονται όμορφα μεταξύ τους και ξεδιπλώνουν το νήμα μίας ερωτικής ιστορίας. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά αγαπημένα, διαλεγμένα από την έντεχνη ελληνική μουσική, σε κείμενα και επιμέλεια της ίδιας. Μαζί της η Στέλλα Τέμπρελη στο βιολοντσέλο και η Βάγια Νάσση στο πιάνο.
Ώρα Έναρξης: 20.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02
ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»
Το πρόγραμμα «Επί Σκηνής» για την ανάδειξη καλλιτεχνών της πόλης μας ανοίγει αυλαία με την έκθεση ταλαντούχου μαθητή, εμπνευσμένη από το χθες μέχρι το σήμερα, από τους Δεινόσαυρους και το δημοφιλές παιχνίδι Clash Royale. Ο Κωνσταντίνος είναι μαθητής της ΣΤ’ τάξης του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού με αγάπη στις κατασκευές από αλουμινόχαρτο, ξύλο και πλαστελίνη.
Ώρες Έκθεσης: 12.00-20.00, Εκθεσιακός Χώρος Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/02
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΣΗ
Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» με έδρα το Γαλάτσι, παρουσιάζει την ευφρόσυνη βενετσιάνικη κωμωδία του Goldoni Carlo, ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Σε πλήρη αρμονία με την παράδοση της Commedia dell’Arte, o Goldoni το έργο με τη μορφή canovaccio, ένα σενάριο που χρησιμοποιείται από τους ηθοποιούς της Commedia dell’Arte. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Truffaldino, ο υπηρέτης των δύο κυρίων ο οποίος για να αποκομίζει οφέλη και από τους δύο αφεντάδες, συνυφαίνει μία απίστευτη ιστορία σε απίστευτο βαθμό, δημιουργώντας μόνο παρανοήσεις και προβλήματα. Σκηνοθεσία: γεωργία Δαμήλου.
Ώρα Έναρξης: 19.30. Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 20/02
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Σε κλίμα εύθυμο η Χορωδία του Δήμου μας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή, γιορτάζει τη Τσικνοπέμπτη με Καντάδες και τραγούδια της παλιάς Αθήνας, αγαπημένες νοσταλγικές μελωδίες και γλαφυρά στιχάκια, σε μία περιπλάνηση στις αποκριές περασμένων δεκαετιών. Στο πιάνο η Πόπη Μάλφα. Αφήγηση: Χρυσάνθη Ξαρχουλάκου, Ελένη Σκαρέντζου.
Ώρα Έναρξης: 19.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/02
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ερμηνεύτρια των κορυφαίων συνθετών μαζί με τον μοναδικό σολίστ, συνθέτη και ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, εμπνευστές και δημιουργούς του νέου ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό άρχισε να διαμορφώνεται και να εξελίσσεται μεταπολεμικά. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και εμβληματικά τραγούδια ξένων δημιουργών. Η καλλιεργημένη, δυναμική, λυρική φωνή και η θεατρικότητα της Ρίτας Αντωνοπούλου προσεγγίζουν με λιτό αλλά πλούσιο εκφραστικά τρόπο τραγούδια – σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας της ελληνικής μουσικής σκηνής που έχουν αποτυπωθεί στη συλλογική μας συνείδηση. Ο βιρτουόζος της κιθάρας Μανόλης Ανδρουλιδάκης τα διασκευάζει εξαιρετικά και τους δίνει μία νέα διάσταση, σεβόμενος πάντα την πρώτη κλασσική εκτέλεση.
Ώρα Έναρξης: 20.00. Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/02
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΟΠΕΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Ένα αφιέρωμα στην ελληνική και ξένη οπερέτα με τους καταξιωμένους λυρικούς καλλιτέχνες Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), Ειρήνη Καραγιάννη (μέτζο σοπράνο), Δημήτρη Πασκόγλου (τενόρο) και τον διαπρεπή πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Διαχρονικές μελωδίες των Θ. Σακελλαρίδη, Ν. Χατζηαποστόλου, Φρ. Λέχαρ, Ζ. Όφενμπαχ που μιλούν για τους έρωτες, τις μεταμφιέσεις και τα λόγια αγάπης, στην κορύφωση της φετινής αποκριάς.
Ώρα Έναρξης: 20.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Μία μουσικοθεατρική παράσταση με τρία κλασικά παραμύθια: ο Παπουτσωμένος Γάτος, τα Τρία Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα. Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδικών παραμυθιών ζωντανεύουν μπροστά στα παιδιά και μέσα στη δράση, τα τραγούδια και τα σκηνικά φέρνουν τα συναισθήματα που γεννά κάθε παραμύθι.
Ώρα Έναρξης: 17.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/02
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Η KONFETI TEAM ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!
Καραόκε: Η μουσική ακαδημία του τενόρου Ντο Ματζόρε. Ο τενόρος Ντο Ματζόρε τραγουδά με τα παιδιά και τα μικρόφωνα παίρνουν φωτιά!
Θεατρικό Διαδραστικό Παιχνίδι: Το μυστήριο της χαμένης σερπαντίνας. Στην Αποκριλάνδη χάθηκε η πολύχρωμη σερπαντίνα από το θησαυροφυλάκιο και οι απόκριες κινδυνεύουν να ακυρωθούν!
Ώρα Έναρξης: 12.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ: HAPPY HOLI, ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Μία μεγάλη καρναβαλική γιορτή χρωμάτων και χορού για όλους! Ανιματέρ δίνουν το ρυθμό με ρίψεις χρωμάτων και κομφετί από σκηνής. Σταθμοί Hair & Face Painting βάζουν την τελική πινελιά. Οικολογικά χρώματα από καλαμποκάλευρο διανέμονται σε όλους. Μεταμφιεσμένοι και μη (κατά προτίμηση με λευκά ρούχα), όλοι μαζί σε ένα πολύχρωμο πάρτυ!
Ώρα Έναρξης: 11.30, Προαύλιος Χώρος Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/02
ΑΦΗΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΖΙΠ – ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η συγγραφέας Καλλιόπη Γιαννάκου αφηγείται στα παιδιά, με θεατρικό και διαδραστικό τρόπο, το νέο της παιδικό παραμύθι που ασχολείται με το περιβάλλον και την καταστροφή του. Τα παιδιά βοηθούν στην αφήγηση και ενδιάμεσα ακούγονται παιδικά τραγούδια.
Ώρα Έναρξης: 17.00, Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ