Η 14η συνάντηση Μανιταρόφιλων της Ελλάδας στους Τοξότες Ξάνθης 26-27 Οκτωβρίου

Η 14η συνάντηση Μανιταρόφιλων της Ελλάδας στους Τοξότες Ξάνθης 26-27 Οκτωβρίου

Η 14η συνάντηση Μανιταρόφιλων της Ελλάδας στους Τοξότες Ξάνθης 26-27 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών οι Μανιταρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν μανιτάρια από την γύρω περιοχή, να ακούσουν τις εισηγήσεις του Άγγελου Παπαδημητρίου, αλλά και να ενημερωθούν για την καλλιέργεια και συλλογή του μανιταριού τρούφα.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτισθεί με μανιταρογεύσεις και εδέσματα με μανιτάρια από τον Σύλλογο των Γρεβενών και άφθονη μουσική.

Πιο συγκεκριμένα, μανιταρόσουπα, φασόλια με μανιτάρια, ομελέτα με μανιτάρια, γιουβέτσι με μανινάρια (σ.σ. και άλλα θέλετε;)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ, Νίκος Ιακωβίδης, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, θα έχει πολύ κόσμο η εκδήλωση!

Επίσης λόγω της υγρασίας και του ήπιου καιρού, έχει γεμίσει ο τόπος με μανιτάρια και πολλοί λάτρεις των μανιταριών, έχουν γεμίσει τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με απίστευτες φωτογραφίες μανιταριών στη Φύση και …και μαγειρεμένων σε πίτα, σε τάρτα, μεζέ για τσίπουρο, να αρωματίζει ρυζότο, σαλάτες κ.α.

Ο κ. Ιακωβίδης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση η οποία πέρα από το εορταστικό και γαστριμαργικό αντικείμενο, βασικός είναι και ο ρόλος της ενημέρωσης για το ποια μανιτάρια είναι βρώσιμα, καθώς ακόμα και στα χρόνια μας, υπάρχουν περιστατικά με δηλητηριάσεις και θανάτους από βρώση ακατάλληλων και θανατηφόρων μανιταριών, όπως ο Αμανίτης ο Ομφαλοειδής.

«Στη χώρα μας υπάρχουν τα πιο καθαρά μανιτάρια και το ξέρουν αυτό οι γειτονικές χώρες. Μάλιστα από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων των Γρεβενών εκεί απ’όπου ξεκίνησε η επιστημονική και η σοβαρή προσέγγιση των μανιταριών ως ακόμα και μέσο για επαγγελματική διέξοδο.

Στα Γρεβενά λειτουργεί σχολή την οποία αν παρακολουθήσει τα μαθήματά της κάποιος, λαμβάνει και την πιστοποίηση να μπορεί να ξεχωρίζει τα εδώδιμα από τα ακατάλληλα, οπότε και μπορεί να ασχοληθεί και επαγγελματικά», τόνισε ο κ. Ιακωβίδης.

Πηγή: ert.gr