3η Γιορτή Μονοπατιών από τον ΕΟΣ Ξάνθης

monopatia-xanthi

Γιορτή Μονοπατιών, με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες το πλούσιο φυσικό περιβάλλον γύρω από την πόλη και να έχουν τη δυνατότητα άσκησης σε συνδυασμό με την απόλαυση της φύσης, διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.00 στη γέφυρα του Σαμακώβ.

Ο ΕΟΣ Ξάνθης απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της φύσης για τρίτη χρονιά μετά τα εγκαίνια του Δικτύου Περιαστικών Μονοπατιών, για να ακολουθήσουν ένα δίκτυο συνολικού μήκους 38 χιλιομέτρων. Ο Σύλλογος προτείνει επτά διαδρομές, διάφορων βαθμών δυσκολίας, διάρκειας από 1,5 ώρα έως 6 ώρες, μήκους από 4 χλμ. έως 15 χλμ. και συνολικής ανάβασης από 250 έως 980 μέτρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μονοπάτια στην περιοχή των μοναστηριών, του Αβγού και του Μακαρίου. Δημιουργήθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο την τελευταία τριετία μέσα από συνδυασμό παλιών και ιστορικών μονοπατιών με διαδρομές που ανοίχτηκαν από φίλους της ορεινής ποδηλασίας, καθώς και μερικών νέων πρόσφατα ανοιγμένων μονοπατιών, ώστε να ενοποιηθεί το δίκτυο.

Η σήμανση και η χαρτογράφησή τους έγιναν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Το μόνο που απαιτείται είναι κατάλληλα παπούτσια, σακίδιο και καλή διάθεση.