Leader: Στην τελική ευθεία οι προσκλήσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις

Μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να κλείσει η συντριπτική πλειοψηφία των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER της χώρας, που αφορούν ιδιωτικά έργα τοπικής ανάπτυξης.

Αναλυτικά οι προθεσμίες ανά περιοχή:

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στήριξης μέσω ΠΣΚΕ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων (παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα) στο Υπομέτρο 19.2 των τοπικών προγραμμάτων CLLD/LEADER, λήγει:

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

✱ Στον Νομό Λασιθίου. Για την υποβολή στην ΟΤΔ του φυσικού φακέλου και του αποδεικτικού κατάθεσης της αίτησης στήριξης, η προθεσμία λήγει στις 7 Οκτωβρίου.

✱ Στην περιοχή των δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα (CLLD1) και στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και τμήματος του Δήμου Δέλτα (CLLD2) στον Νομό Θεσσαλονίκης.

✱ Στον Νομό Δωδεκανήσων, και συγκεκριμένα στους δήμους Ρόδου (εκτός από τη ΔΕ Ρόδου), Μεγίστης, Σύμης, Τήλου, Χάλκης, Καλυμνίων, Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Λειψών, Πάτμου, Λέρου, Κω, Νισύρου, Κάσου και Καρπάθου. Εντός προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών, πρέπει να αποσταλεί και ο φυσικός φάκελος στην Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ ΑΕ).

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

✱ Στην ΠΕ Χανίων (ΔΕ Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Σούδας Κρυονερίδας, Αρμένων, Ασή Γωνιάς, Βάμου, Γεωργιουπόλεως, Γρε, Γαύδου, Ανατολικού Σελίνου, Καντάνου Σελίνου, Κισσάμου, Ιναχωρίου, Μυθήμνης, Πλατανιά, Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Μουσούρων, Σφακίων) και στην ΠΕ Ρεθύμνης (ΔΕ Λαπαίων, Νικηφόρου Φωκά, Φοίνικα). Εντός επτά εργάσιμων ημερών πρέπει να κατατεθεί και ο φυσικός φάκελος στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

✱ Στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, στις ΔΕ Γραβιάς και ΔΕ Παρνασσού του Δήμου Δελφών, στην Οίτη και Παύλιανη του Δήμου Λαμιέων. Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλουν εντός δέκα ημερολογιακών ημερών το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο, στον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΑΕ ΟΤΑ.

✱ Σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους Κορσεούς. Ο φυσικός φάκελος κατατίθεται εντός επτά ημερολογιακών ημερών στο Κέντρο Ανάπτυξης Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και Τεχνολογίας Νομού Σάμου (ΚΑΑΕΚΤ Σάμου ΑΕ).

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

✱ Σε τμήματα των ΠΕ Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας. Εντός δέκα ημερολογιακών ημερών υποβάλλεται και ο φυσικός φάκελος στην ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

✱ Σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια (δήμοι Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Χαλκιδέων, εκτός του ΔΔ Χαλκιδέων). Εντός δέκα ημερολογιακών ημερών πρέπει να αποσταλούν το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο στην Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ.

✱ Στη νήσο Λέσβο. Εντός πέντε εργασίμων ημερών, υποβάλλονται το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο, στην Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ ΑΕ).

✱ Στον Νομό Σερρών. Εντός προθεσμίας 5πέντε εργάσιμων προσκομίζονται και τα απαραίτητα στην ΟΤΔ ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

✱ Στον Νομό Χίου. Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών να υποβάλουν στην Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου

✱ Στα νησιά Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος. Εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών πρέπει να αποσταλούν στην ΟΤΔ Αναπτυξιακή Λήμνου ΑΕ – ΑΑΕ ΟΤΑ το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης και ο φυσικός φάκελος.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

✱ Στις περιοχές των ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης, εξαιρουμένων των εντός σχεδίου περιοχών των πόλεων Κομοτηνής και Ξάνθης. Έως τις 25 Οκτωβρίου πρέπει να έχουν αποσταλεί τα σχετικά στην «Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

✱ Στο σύνολο των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, εκτός των ΔΕ Βόλου και Ν. Ιωνίας. Εντός πέντε εργασίμων ημερών αποστέλλονται το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, και ο φυσικός φάκελος στην «Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ (Ε.Α.Π ΑΕ) – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ».

✱ Στην ΠΕ Φωκίδας (ΔΕ των δήμων Δωρίδος και Δελφών, εκτός των ΔΕ Γραβιάς και Παρνασσού του Δήμου Δελφών). Εντός προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών οι δυνητικοί δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με φυσικό φάκελο στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ ΑΕ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΑΝ.ΦΩ. ΑΕ)

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

✱ Στο σύνολο των δήμων Παγγαίου, Θάσου, Νέστου και Καβάλας εκτός της ΔΕ Καβάλας, και συγκεκριμένα εκτός της ΔΚ Καβάλας, της ΤΚ Νέας Καρβάλης και της ΤΚ Χαλκερού. Εντός δέκα ημερών, το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο αποστέλλονται στην Αναπτυξιακή Καβάλας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

✱ Στην ΠΕ Τρικάλων, εκτός της ΔΕ Τρικάλων (αστικό κέντρο της πόλης του Δήμου Τρικκαίων).

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

✱ Στον νομό Αχαΐας. Εντός δέκα ημερολογιακών ημερών πρέπει να υποβληθούν στην ΟΤΔ Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης (όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ), μαζί με τον φυσικό φάκελο.

✱ Στην ΠΕ Καρδίτσας (με εξαίρεση το σχέδιο πόλης της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας). Εντός δέκα εργάσιμων ημερών υποβάλλονται το αποδεικτικό και ο φάκελος στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας – Αναπτυξιακή ΑΕ.

✱ Στους δήμους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Αγρινίου – εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου – εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού και στον Δήμο Μεγανησίου της ΠΕ Λευκάδας. Εντός επτά ημερών υποβάλλονται στην ΟΤΔ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με φυσικό φάκελο.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

✱ Στην ΠΕ Άρτας, εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας και στην ΠΕ Πρέβεζας, εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας (με τους περιορισμούς που ισχύουν στην Υποδράση 19.2.3.3). Εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών πρέπει να υποβληθούν στην Εταιρεία Ανάπτυξης Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης, μαζί με τον φυσικό φάκελο.