Επένδυση στην παραγωγή, αποξήρανση και τυποποίηση λιαστής ντομάτας

Η Όλγα Κουτσουροπούλου εκμεταλλεύεται τον ήλιο για να προσφέρει ένα μοναδικό προϊόν

Επένδυση στην παραγωγή, αποξήρανση και τυποποίηση λιαστής ντομάτας

Επέστρεψε στα πατρογονικά της εδάφη, στα Σαγέικα Αχαΐας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την οικονομική κρίση. Με συνοδοιπόρους την οικογένειά της και τις συμβουλές του αγρότη πατέρα της, ξεκίνησε ένα εγχείρημα επιστροφής σε παραδοσιακά βιολογικά προϊόντα και φαίνεται πως τα κατάφερε.

Η 46χρονη Όλγα Κουτσουροπούλου, εδώ και έναν χρόνο, οπότε και πήρε την απόφαση να φύγει από την Αθήνα, καλλιεργεί ντομάτες σε ιδιόκτητες εκτάσεις, τις οποίες στη συνέχεια αποξηραίνει με φυσικό τρόπο στον ήλιο για να δημιουργηθούν γευστικά χειροποίητα προϊόντα με την επωνυμία «olga’s farm».

Μερικά από τα προϊόντα που παράγει και τυποποιεί, εκτός από την κλασσική λιαστή ντομάτα, είναι το πέστο λιαστής ντομάτας με βασιλικό και ελαιόλαδο και το άλειμμα λιαστής ντομάτας με ρίγανη και ελαιόλαδο, που, όπως μας είπε, πρώτη «λανσάρισε» στην αγορά, καθώς και λιαστή ντομάτα με ρίγανη, σκόρδο και βασιλικό.

Αν και δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε την οικογενειακή επιχείρηση, η παρουσία της είναι αρκετά δυναμική, αφού έχει κατορθώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει τα παραγόμενα προϊόντα γνωστά και να συνεργαστεί με μεγάλα ντελικατέσεν, αλλά και εταιρείες εστίασης και catering, καθώς και σεφ. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη μέχρι στιγμής πορεία της επιχείρησής μας. Διαλέγουμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, αποξηραίνουμε με φυσικό τρόπο τις ντομάτες που καλλιεργούμε και, στη συνέχεια, τυποποιούμε τα προϊόντα μας. Είναι μια πολύ επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, γιατί όλα γίνονται χειροποίητα, αλλά ευτυχώς οι κόποι μας ανταμείβονται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στα επόμενα σχέδιά της είναι η αύξηση της παραγωγής, ώστε να εξάγει το προϊόν της και στο εξωτερικό. «Υπάρχουν προτάσεις, αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να αυξήσουμε την καλλιέργειά μας. Στα σχέδιά μου είναι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Όμως, όλα χρειάζονται σχεδιασμό, μεθοδικότητα και προσεκτικά βήματα», καταλήγει η κα Κουτσουροπούλου.