Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μεσσηνίας

Στα βασικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τα οποία παραμένουν άλυτα-όπως επισημαίνουν- αναφέρθηκαν εκπρόσωποι παραγωγών της Μεσσηνίας, οι οποίοι εξήγγειλαν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στο μήνα.

Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες (Δευτέρα 13/1), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος ενημέρωσε πως οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, με συγκέντρωση στον κόμβο της Μεσσήνης και θα κλιμακωθούν με κλείσιμο των δρόμων μετά από αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των αγροτών.

Τα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες αφορούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, ειδικά το θέμα των καυσίμων, το φορολογικό και τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.
«Οι αγρότες είναι πλέον στα όρια του αφανισμού τους αφού το κόστος παραγωγής δεν μπορεί να καλυφθεί με τις υπάρχουσες τιμές των προϊόντων.

Βλέπουμε άλλους κλάδους να απολαμβάνουν προνόμια με εγγυημένες τιμές και οι παραγωγοί να είναι στο έλεος των ολιγοπωλίων», ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. Από την πλευρά του, ο Σπύρος Νικολόπουλος Γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης δήλωσε πως «Οι αγρότες οφείλουν να βάλουν στην άκρη την απαισιοδοξία και τη μοιρολατρία που επικρατεί και να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή».

Οι δύο εκπρόσωποι των αγροτών έκαναν επίσης αναφορά στις διώξεις που έχουν ασκηθεί για κλείσιμο δρόμων σε παλιότερες κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως αυτό δεν τους πτοεί και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει την άδικη αυτή επίθεση σε συνδικαλιστές. Να σημειωθεί πως 33 αγρότες της Μεσσηνίας θα βρεθούν ενώπιων των δικαστών στις 28 του Φεβρουαρίου για τα μπλόκα του 2016.

Πηγή: ert.gr