Ευρυτανία: Αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει

Σημαντικά ανεβασμένη ήταν η επισκεψιμότητα στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει και τη φετινή περίοδο. Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανών. Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή ώθησε πολλές εταιρείες στην προώθηση αυτής της μορφής επισκέψεων, με οργανωμένες ή μη τουριστικές ομάδες.

Το όνομα του φαραγγιού οφείλεται στα παγωμένα νερά ενός καταρράκτη 80 μέτρων από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας. Τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού δημιουργούν καταρράκτες με μικρές και μεγάλες σταγόνες. Με τη συνεχή ροή, δημιουργείται μία τεχνητή βροχή μετατρέποντας την περιοχή αυτή σε μία μαγική εικόνα.

Προτάσεις

Εκτός από το φαράγγι, η περιοχή έχει να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες για όλους τους επισκέπτες. Η ιστορία, η παράδοση και η βιοποικιλότητα έχουν να αναδείξουν εναλλακτικές προτάσεις για τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Για παράδειγμα, η Μαύρη Σπηλιά αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση με εύκολη διαδρομή μέσα από το δάσος, παραδοσιακά ξύλινα γεφυράκια, φυσικές πισίνες για κολύμπι και άλλες ομορφιές. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και το παραδοσιακό Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, με τα γνωστά αλλαντικά.

Μέσα από αυτές τις πρακτικές του εναλλακτικού τουρισμού η περιφερειακή ενότητα της Ευρυτανίας προσπαθεί να αναδείξει και άλλες αναπτυξιακές δράσεις. Η τοπική γαστρονομία, σε συνδυασμό με τα αγροτικά προϊόντα και ειδικά τα κτηνοτροφικά, έρχονται να συμβάλουν σημαντικά στην προσέλκυση επισκεπτών, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν ξεχωριστό τόνο στην τοπική οικονομία.