Στην Καστοριά η Τελιγιορίδου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης της Καστοριάς από τον Οθωμανικό ζυγό δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια μέρα εθνικής περηφάνειας και ανάτασης, σήμερα τιμούμε τους αγώνες όσων φρόντισαν με την θυσία τους και την προσπάθεια τους για την απελευθέρωση της Καστοριάς» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι έχουμε χρέος και καθήκον να υπερασπιστούμε αυτόν τον αγώνα.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη από την ακριτική Καστοριά για την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «ιστορικά και πολιτισμικά η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά γεωγραφικά υπάρχει και στο γειτονικό μας κράτος», και συμπλήρωσε «άλλοι ξεπούλησαν τον όρο Μακεδονία εδώ και δεκαετίες και σήμερα το παίζουνε ηγέτες».

Η κ. Τελιγιορίδου εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ