Κύμη: Εναλλακτικός τουρισμός με πίστες αναρρίχησης

Εναλλακτικός τουρισμός με πίστες αναρρίχησης
Αξιοποιώντας το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου δημιουργεί έναν πόλο έλξης για αναρριχητές από όλο τον κόσμο. Η δραστηριότητα αυτή μέχρι σήμερα πραγματοποιείται μόνο σε άλλα δύο μέρη της χώρας, στην Κάλυμνο και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Οι αναρριχητές που επισκέπτονται κάθε χρόνο αυτές τις περιοχές ξεπερνούν τους 3.500, τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία. Σε πρόσφατη εκδήλωση στην κοινότητα Μανικίων αναλύθηκαν όλες οι δυνατότητες για την καλύτερη προετοιμασία και την οργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων. Εστίασαν σε ζητήματα που έχουν σχέση με την καταγραφή των τουριστικών καταλυμάτων και την ενοικίασή τους, καθώς και για τον χρόνο που μπορούν να γίνουν οι αναρριχήσεις χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιβερίου συναντήθηκαν με ομάδα καθηγητών και φοιτητών του γαλλικού πανεπιστημίου του Πο, στο οποίο και ανέθεσαν την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία ενός αναρριχητικού χάρτη, ώστε να ενταχθεί και η Κύμη στις δράσεις αυτές. Στη δημιουργία υποδομών αναρρίχησης θα ενταχθούν περιπατητικά μονοπάτια, καθώς και διαδρομές ποδηλάτων βουνού με mountain bike.

Σε πρώτη φάση, 16 Γάλλοι αναρριχητές ετοίμασαν εθελοντικά στα Μανίκια τις πρώτες 200 πίστες αναρρίχησης, με σκοπό να τις ενισχύσουν ακόμα περισσότερο.